SRV paransi tulostaan liikevaihdon laskusta huolimatta

SRV:n 4,4 miljoonan euron liikevoitto tammi-maaliskuulta oli yli kolminkertainen edellisvuoteen verrattuna, vaikka liikevaihto laski samalla 13 prosenttia 139 miljoonaan euroon. Tilauskanta kasvoi viidenneksen 880 miljoonaan euroon.

”Joustava toimintamalli on SRV:n vahvuus ja olemme näissä oloissa keskittyneet kannattavuuden parantamiseen. Taustalla on määrätietoinen keskittyminen korkeamman jalostusarvon hankkeisiin, joissa SRV:n omakehitteistä osuutta on voitu kasvattaa”, SRV:n toimitusjohtaja Jukka Hienonen toteaa.

Kotimaan liiketoiminnan liikevaihto laski kymmenen miljoonaa euroa 124 miljoonaan euroon omaperusteisen asuntotuotannon volyymin pienenemisen takia. Liikevoitto kuitenkin kaksinkertaistui 6,6 miljoonaan euroon.

”Apuna ei ollut mitään poikkeuksellisia eriä, vaan tulosparannus perustui kurinalaiseen tekemiseen ja strategiamme mukaiseen liiketoiminnan rakenteeseen. Myös tilauskanta on vahvistunut sekä viime vuoden maaliskuusta että vuodenvaihteesta. Kasvanutta työkantaa voi supistuvassa markkinassa pitää hyvänä saavutuksena.”

Asuntorakentamisen painopistettä on siirretty omakehitteisiin vuokra-asuntohankkeisiin ja omaperusteisen tuotannon määrää on pienennetty. Asuntotuotannon myynti sijoittajille on edellisvuoden tasolla, mutta asuntomyynti kuluttajille oli selvästi edellisvuotta alempi.  SRV:llä on rakenteilla 1 185 asuntoa, joista yli 90 prosenttia on myyty. Valtaosa tuotannosta on pääkaupunkiseudun vuokra- ja asumisoikeusasuntoja, ja vain 171 asuntoa on SRV:n omalla riskillä tehtävää tuotantoa.

”Asuntokauppa kuluttajille käy edelleen tahmeasti. Näissä oloissa SRV ei ole aloittanut pääkaupunkiseudulla vuoteen ainuttakaan uutta kuluttajille suunnattua asuntokohdetta. Merkittävä osa asuntokysynnästä tulee tällä hetkellä asuntorahastoilta, joille uusia kohteita on edelleen käynnistetty merkittävässä määrin”, Hienonen toteaa.

Pääosin Venäjän-toiminnoista koostuvan SRV:n kansainvälisen liiketoiminnan liikevaihto laski 24 miljoonasta 14 miljoonaan euroon viime vuoden ensimmäisestä neljänneksestä, jolloin Pearl Plaza -kauppakeskuksen rakentaminen oli vielä käynnissä.

”Huolimatta Venäjän taloutta varjostavista uutisista kansainvälinen liiketoimintamme on edennyt hyvin. Viime elokuussa avatun Pearl Plazan kävijämäärät ovat vahvalla nousu-uralla. Sekä kauppiaat että kuluttajat pitävät keskusta hyvin onnistuneena”, Jukka Hienonen sanoo.

Viime elokuussa käynnistynyt rakentaminen Okhta Mall -kauppakeskuksen työmaalla on edennyt suunnitelmien mukaan.

”Olemme toki joutuneet järjestelemään uudelleen hankkeen rahoitusratkaisuja, mutta pystymme hyvin elämään nykysuunnitelmien kanssa. Ruplan heikentynyt arvo on lyhyellä aikavälillä vaikuttanut tilanteeseemme jopa positiivisesti, kun rakentamisen kustannukset lasketaan ruplissa ja liiketilavuokrat euroissa”, Hienonen toteaa.

SRV Yhtiöt Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Osavuosikatsaus kokonaisuudessaan sekä media- ja analyytikkotilaisuuden webcast-lähetyksen linkki: www.srv.fi/sijoittajat

Jaa sivu