SRV on valittu Uuden Lastensairaalan rakentajaksi

Kiinteistöosakeyhtiö Uusi Lastensairaala on allekirjoittanut sopimuksen SRV:n kanssa Uuden Lastensairaalan rakentamisesta Meilahteen. Rakentaminen pyritään käynnistämään tämän vuoden elokuussa ja tällä hetkellä tavoitteena on sairaalan käyttöönotto vuoden 2017 aikana.

”Uuden Lastensairaalan suunnittelussa on otettu huomioon lapsen ja perheen kokemus sekä sairaala tehokkaana ja turvallisena työpaikkana. Sairaala on kansallinen ponnistus, ja halusimme valita rakentajan, jolla on kokemusta vaativien kohteiden toteuttamisesta”, Uuden Lastensairaalan tukiyhdistyksen ja -säätiön puheenjohtaja Anne Berner sanoo.

Uudessa Lastensairaalassa hoidetaan vaikeasti sairaita lapsia kaikkialta Suomesta. Se korvaa Lastenklinikan ja Lastenlinnan vanhentuneet tilat. Tarkoituksena on rakentaa maailman paras sairaala lapsille ja heidän auttajilleen. Uusi Lastensairaala tulee maksamaan 160 miljoonaa euroa, josta 30 miljoonaa rahoitetaan yrityksiltä ja yksittäisiltä kansalaisilta kerätyillä lahjoitusvaroilla.

”Olemme vahvasti sitoutuneet aikatauluun ja budjettiin sekä siihen henkeen, jolla Uutta Lastensairaalaa on viety eteenpäin. Tunnemme vastuumme tässä tärkeässä urakassa, joka rakennetaan osittain lahjoitusvaroin. Huolehdimme siitä, että Uusi Lastensairaala valmistuu itsenäisen Suomen 100-vuotispäiväksi”, SRV:n varatoimitusjohtaja Juha Pekka Ojala kertoo.

Uuden sairaalan ja sen tieltä purettavan vanhan logistiikkakeskuksen rakennusaikataulut sekä työmaan sijainti toimivalla sairaala-alueella tekevät urakasta vaativan.

”Olemme aiemminkin rakentaneet useita vaativia ja yksilöllisiä sairaaloita sekä lääketieteen tutkimuskeskuksia. Parhaillaan rakenteilla olevat urakkamme, kuten Jorvin sairaalan päivystyslisärakennus sekä Helsingin Haartmaninkadun HUSLAB:n uudisrakennus, edustavat alansa uusinta teknologiaa ja ovat myös viihtyisiä työskennellä ja vierailla”, Ojala kertoo.

Uuden Lastensairaalan rakentaminen lähtee käyntiin maanrakennustöillä. Itse sairaalan rakentaminen alkaa alkuvuodesta 2015, mikäli asemakaava ja rakennusluvat saadaan ajoissa.

Lastensairaalan sähköurakoinnista vastaa Amplit Oy ja LVI-urakoinnista Saipu Oy. Hankkeen rakennuttajakonsulttina toimii Sweco PM Oy, ja sairaalan on suunnitellut työyhteenliittymä Arkkitehtitoimisto Sarc Oy ja Arkkitehtiryhmä Reino Koivula Oy.

SRV Yhtiöt Oyj                                                         
Viestintä

Uuden Lastensairaalan tukiyhdistys ja -säätiö

Lisätietoja:

Anne Berner, puheenjohtaja, Uuden Lastensairaalan tukiyhdistys ja -säätiö, puh. 0400 468 180
Juha Pekka Ojala, varatoimitusjohtaja, SRV, puh. 040 733 4173
Taneli Hassinen, viestintäjohtaja, SRV, puh. 040 504 3321

Jaa sivu