SRV on valittu toteuttamaan Soneran datakeskusta Helsingin Pitäjänmäkeen

SRV on valittu toteuttamaan Soneran datakeskusta Helsingin Pitäjänmäkeen

Sonera on valinnut SRV:n toteuttamaan Suomen suurinta avointa datakeskusta Helsingin Pitäjänmäkeen. SRV toimii hankkeessa projektinjohtourakoitsijana.

Datakeskuksen työmaa on Helsingin Pitäjänmäellä.  Datakeskuksen rakennustyöt käynnistyvät kesällä 2016 ja rakennus valmistuu vuodenvaihteessa 2017-2018.  Valmis datakeskus tulee olemaan kooltaan noin 34 000 neliömetriä, josta suuri osa rakennetaan maan alle. Datakeskukseen mahtuu jopa 200 000 palvelinta.

Sonera kiinnitti urakoitsijan valinnassa huomioita erityisesti työmaan henkilökunnan osaamiseen.  Olemme iloisia siitä, että pääsemme toteuttamaan näin merkittävää hanketta. Datakeskus tavoittelee tärkeitä LEED ja CEEDA-sertifikaatteja. Sertifikaattien vaatimukset ohjaavat  alusta alkaen suunnittelua ja työtä työmaalla”, SRV:n Suomen liiketoiminnasta vastaava johtaja Juha Toimela toteaa.

Soneran datakeskus on valmistuessaan Suomen modernein ja energiatehokkain datakeskus. Siellä käytetään vain uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä ja hukkalämpö kerätään talteen. Sonera pystyy jatkossa muuttamaan hukkalämmön kaukolämpöverkon avulla hyödylliseksi energiaksi.

Soneran uusi datakeskus on tarkoitettu suomalaisten ja kansainvälisten yritysten käyttöön. Se palvelee konesalitilaa ja pilvipalveluita tarvitsevia yrityksiä.

”Tämä on meille merkittävä investointi, jonka avulla tuemme asiakkaidemme tulevaisuuden tarpeita. Datakeskuspalveluille on kova kysyntä, sillä datakeskuksissa sijaitsee suurin osa digitaalisen infrastruktuurin tietoliikenne-, palvelin- ja tallennuslaitteistoista ja niiden hallinnasta”, Soneran yritysliiketoiminnan johtaja Petri Niittymäki sanoo.

 

Lisätietoja:

Juha Toimela, johtaja, Suomen liiketoiminta, 040 594 5473, juha.toimela@srv.fi
Kimmo Kurki, tuotantojohtaja, 040 705 7266, kimmo.kurki@srv.fi

Päivi Kauhanen, viestintäjohtaja, 050 598 9560, paivi.kauhanen@srv.fi

www.srv.fi

 

Löydät meidät myös sosiaalisesta mediasta:

Facebook   LinkedIn   Twitter   Instagram

 

SRV – Elämäsi rakentaja

Jaa sivu