SRV mukaan Fennovoiman ydinvoimalahankkeen rakentamisen projektinjohtoon ja sijoittajaksi

SRV mukaan Fennovoiman ydinvoimalahankkeen rakentamisen projektinjohtoon ja sijoittajaksi

SRV on päättänyt lähteä omistajaksi Pyhäjoelle rakennettavaan ydinvoimalaan. SRV on antanut rahoitussitoumuksen Fennovoiman pääomistaja Voimaosakeyhtiö SF:lle. Rahoitussitoumus vastaa 1,8 prosentin omistusosuutta Fennovoiman hankkeesta.

Osana sopimuskokonaisuutta SRV on allekirjoittanut projektinjohtosopimuksen Fennovoiman laitostoimittaja Rusatom Overseasin sekä pääurakoitsija Titan-2:n kanssa.

“Nyt allekirjoitettu sopimus on merkittävä lisäys SRV:n toimintaan ja vahvistaa entisestään SRV:n asemaa projektinjohtourakoinnin edelläkävijänä Suomessa. Kyseessä on yhtiön historian kannalta erittäin merkittävä sopimuskokonaisuus”, SRV:n toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala sanoo.

SRV toimii hankkeessa ensisijaisesti projektinjohtajana erityisesti suomalaisten yhteistyökumppaneiden osalta, yhdessä pääurakoitsija Titan-2:n kanssa. Sopimus edellyttää vielä Säteilyturvakeskuksen hyväksyntää.

”Hankkeeseen haluttiin mukaan luotettava suomalainen kumppani, joka tuntee paikallisen lainsäädännön ja määräykset. SRV:llä on vahva kokemus projektinjohdosta ja tunnemme Fennovoiman ydinvoimalahankkeen jo pitkältä ajalta”, Ojala jatkaa.

Lisätietoja:

Juha Pekka Ojala, toimitusjohtaja, p. 040 733 4173
Ilkka Pitkänen, talous- ja rahoitusjohtaja, p. 040 667 0906
Päivi Kauhanen, viestintäjohtaja, p. 050 598 9560

www.srv.fi

Jaa sivu