SRV luovutti Yliopistolle palkitun Kaisa-talon

Kaisaniemenkadulle Helsingin ydinkeskustaan on viimeisen vuoden aikana noussut uusi suomalaisen arkkitehtuurin taidonnäyte. Kaisa-talona tunnettu rakennus on saumaton yhdistelmä uutta ja vanhaa. Näyttävän tiilistä ja lasista rakennetun yhtenäisen julkisivun taustalla on sekä peruskorjattua vanhaa rakennusta, että vanhan parkkihallin tilalle rakennettua uudisosaa.

SRV on toteuttanut Kaisa-talon hankkeen projektinjohtourakkana Helsingin yliopistolle. Kohde luovutettiin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti tilaajalle maanantaina 30.4 ja taloon avataan 3.9.2012 Helsingin yliopiston keskustakampuksen kirjasto.

Palkittua arkkitehtuuria ja tinkimätöntä toteutusta

Kaisa-talo on kerännyt runsaasti huomiota ja kiitosta. SRV:n työmaa valittiin Rakennuslehden järjestämässä Vuoden Työmaa 2011 -kilpailussa neljän parhaan joukkoon. Uudis- ja saneerauskohteen yhdistelmä keräsi kiitosta erityisesti arkkitehti- ja talotekniikan suunnittelusta, tietomallin monipuolisesta hyödyntämisestä sekä logistiikan hallinnasta ydinkeskustan haastavissa olosuhteissa.

Kohde sekä pääarkkitehti AOA – Antti Oiva Arkkitehdit Oy on palkittu myös Tasolasiyhdistyksen ja Suomen Arkkitehtiliiton Vuoden 2012 lasirakenne -palkinnolla sekä Suomen arvostelijain liiton Kritiikin Kannukset -palkinnolla. Vuonna 1961 perustettu Kriikin Kannukset myönnettiin nyt ensimmäistä kertaa rakennustaiteen edustajalle. Upean arkkitehtisuunnittelun lisäksi raadit ovat kiittäneet korkealaatuista toteutusta ja tilaajan luottamusta alkuperäisen suunnitelmaan. Tinkimättömyydellä on synnytetty uutta ajatonta arkkitehtuuria Helsingin ydinkeskustaan.

Harmaan talouden torjunnan esimerkki

Kaisa-talon työmaalla oli käytössä harmaan talouden torjunnan pilottijärjestelmä, jossa työmaan kulunvalvonta oli yhdistetty suoraan SRV:n omaan Verkostorekisteri-järjestelmään. Työmaahenkilöiden kulkukorttiin painettiin matkapuhelimella luettava koodi, jonka avulla henkilön tiedot työsuhteesta, pätevyyksistä ja kulkuluvista voitiin hakea reaaliaikaisesti Verkostorekisteristä. Pilotti keräsi laajaa kiinnostusta. SRV järjesti yhteistyössä Verohallinnon kanssa myös seminaarin, jossa järjestelmää esiteltiin harmaan talouden torjunnasta vastaaville virkamiehille 12 eri EU-maasta.

SRV Yhtiöt Oyj
Viestintä

 

Lisätietoja

Mirja Serenius, projektipäällikkö, puh. 020 145 5524

Jaa sivu