SRV ja Stora Enso rakentavat Jätkäsaaren Wood Cityyn Suomen korkeimmat puukerrostalot

5.9.2013

SRV ja Stora Enso aloittavat Helsingin Jätkäsaareen nousevan Wood City -puukaupunkikorttelin rakentamisen asuinkerrostaloista, jotka valmistuessaan ovat Suomen korkeimmat puukerrostalot. Kahdeksankerroksisiin asuintaloihin valmistuu yhteensä 98 ARA-rahoitteista vuokra-asuntoa, ja niiden rakentamisen on määrä alkaa asemakaavan vahvistamisen jälkeen keväällä 2014. Rakennukset on suunnitellut koko Wood City -korttelin arkkitehtuurikilpailun voittanut Arkkitehtitoimisto Anttinen Oiva Arkkitehdit, ja asuintalojen rakennuttajana toimii Helsingin kaupungin Asuntotuotantotoimisto ATT.

”Suomessa on viime aikoina peräänkuulutettu urbaania puurakentamista. Puu on erinomainen materiaali arkkitehtuurin erikoiskohteiden toteuttamiseen, mutta löytääkseen lopullisen jalansijansa Suomessa urbaani puurakentaminen tarvitsee toistoja, ja rakentamisen on perustuttava teollisiin konsepteihin. Wood Cityssä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla sekä näyttävä nykyarkkitehtuuri että modernit puupohjaiset kerrosrakentamisen ratkaisut”, SRV:n tuotantojohtaja Antti Raunemaa kertoo.

Wood Cityn asuinkerrostalot toteutetaan Stora Enson massiivipuisella tilaelementtitekniikalla, jossa tilaelementit varustellaan valmiiksi talotekniikkaa ja sisäverhoilua myöten tehtaalla kuivissa sisätiloissa ja nostetaan paikoilleen työmaalla. Asuintalot ovat ensimmäiset massiivipuisella tilaelementtitekniikalla toteutettavat kahdeksaan kerrokseen yltävät puurakennukset Euroopassa.

”Teollisten konseptien myötä puuratkaisuihin perustuvasta kerrosrakentamisesta saadaan hinnaltaan ja toteutusajaltaan aidosti kilpailukykyinen sekä asukkaalle turvallinen ja kohtuuhintainen vaihtoehto kaupunkirakentamiseen. Wood Cityyn ja Pukinmäen Eskolantielle vuonna 2014 yhteistyössä SRV:n kanssa toteutettavat puukerrostalot ovat näyttöä urbaanin puukerrosrakentamisen kilpailukyvystä ja uudesta nosteesta pääkaupunkiseudulla”, kertoo Stora Enso Building and Living -liiketoiminta-alueen Rakentamisen ratkaisujen vetäjä Matti Mikkola.

Stora Enson ja SRV:n yhteishanke Wood City on Helsingin Jätkäsaareen nouseva puukaupunkikortteli, joka sisältää asuinrakennusten lisäksi toimisto- ja hotellitiloja. Asuintalojen on määrä valmistua vuonna 2015, ja koko korttelin vuoteen 2016 mennessä.

Lisätietoja:
Matti Mikkola, SVP, Rakentamisen ratkaisut, Stora Enso Building and Living, p. 040 829 4026
Antti Raunemaa, tuotantojohtaja, SRV, p. 040 56 44105
Markku Nyyssölä, vs. toimitusjohtaja, ATT, p. 0
500 425 039
Taneli Hassinen, viestintä- ja markkinointijohtaja, SRV, p. 0201 455 200
Heli Pessala, viestintäpäällikkö, Stora Enso Printing and Living, p. 02046 21495

Lisätietoa massiivipuisesta tilaelementtirakentamisesta sekä havainnekuvia Wood City -korttelista: Stora Enson kuvapankki

www.woodcity.fi
www.srv.fi
www.storaenso.com
www.att.hel.fi

SRV luo parhaat puitteet ihmisille elää ja yrityksille toimia. Rakennushankkeiden kokonaistoteuttajana kehitämme, kaupallistamme ja rakennamme rohkeasti uutta. Innovatiiviseen hankekehitykseen ja tehokkaaseen projektinjohtototeutukseen perustuva SRV Malli tarjoaa testatut konseptit sekä oivaltavat uudet ratkaisut asiakkaidemme tarpeisiin. Läpinäkyvä yhteistyö kytkee eri osapuolet yhteisiin tavoitteisiin. SRV Yhtiöt Oyj on vuonna 1987 perustettu pörssiyhtiö, jonka liikevaihto on noin 650 Meur. Konsernissa työskentelee tuhat ihmistä. SRV toimii Suomen lisäksi Pietarissa ja Moskovassa sekä Virossa.

Stora Enso on paperi-, biomateriaali-, puutuote- ja pakkausteollisuuden maailmanlaajuinen edelläkävijä – rethinker. Kyseenalaistamme toimintaamme ja ajatteluamme ja haemme jatkuvasti uutta tarjotaksemme asiakkaillemme innovatiivisia, uusiutuviin materiaaleihin perustuvia ratkaisuja. Stora Enson palveluksessa on maailmanlaajuisesti noin 28 000 ihmistä, ja sen liikevaihto vuonna 2012 oli 10,8 miljardia euroa. Stora Enson osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä (STEAV, STERV) ja Tukholmassa (STE A, STE R). Lisäksi Stora Enson ADR-todistuksilla (SEOAY) käydään Yhdysvalloissa kauppaa OTC-listalla International OTCQX:ssa.

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT rakennuttaa Helsinkiin kohtuuhintaisia vuokra-, asumisoikeus- ja hitas-omistusasuntoja sekä sääntelemättömiä omistusasuntoja kaupungin asettamien tavoitteiden mukaisesti. Uudistuotannon lisäksi ATT peruskorjaa kaupunkikonsernin omistamia asuntoja.

 

 

 

Jaa sivu