SRV alentaa kahden arvoasuntokohteensa hintoja

SRV on päättänyt alentaa arvoasuntojensa hintoja Helsingin Töölössä ja Espoon Soukanniemessä. Molemmat kohteet ovat vielä rakenteilla. Soukanniemen Kimalluksen arvioidaan valmistuvan joulukuussa ja Töölön Emmyn ensi vuoden alussa. Keskimäärin alennukset ovat noin kahdeksan prosentin tasolla ja painottuvat erityisesti suurempiin huoneistoihin. Myös jo asunnon ostaneet kuluttajat hyötyvät alennuksesta täysimääräisesti.

”SRV:n asuntokauppa on sujunut tyydyttävästi huolimatta Suomen talouskehityksen heikentymisestä ja asuntokauppaan kohdistuneita veronkorotuksia. Myimme vuoden kolmannella neljänneksellä 69 asuntoa, joka on jopa hieman enemmän kuin huhti-kesäkuussa. Asuntokysyntä kohdistuu kuitenkin tällä hetkellä pieniin asuntoihin, joista meillä on pulaakin. Arvoasuntokohteiden myynti on heikentynyt selvästi. Siksi päätimme tarkistaa kahden arvokohteen hintoja alaspäin. Nämä molemmat kohteet ovat erikoiskohteita, joiden markkinahinnoittelu epätasaisessa kysyntätilanteessa on ollut vaikeaa. Hinnanalennus painottuu suurimpiin asuntoihin, mutta myös pienimpien asuntojen hinnat putoavat näissä kohteissa kymmeniä tuhansia euroja”, SRV:n asuntojen myyntijohtaja Marja Kuosma sanoo.

Emmyn sijainti on erinomainen aivan Helsingin keskustassa, jossa ei enää juuri uudiskohteita rakenneta. Asuntojen kokonaishinta nousi liian korkealle muun muassa huutokaupalla määritellyn rakennusoikeuden hinnan ja arkkitehtikilpailun nostamien rakennuskustannusten takia.

SRV:n asuntomyynti heinä-syyskuussa on lähes viime vuoden tasolla. Asuntomarkkina ei kokonaisuudessaan ole lamassa, mutta erityisesti Helsingissä markkinoille tulee asuntojen minimikokomääräyksistä johtuen enemmän isoja asuntoja kuin kysyntä edellyttäisi. Pienistä asunnoista on sen sijaan pulaa. Niistä kisaavat sekä kuluttajat että asuntosijoitusrahastot.

”Asuntomarkkina sekä kiihdyttää että jarruttaa. Hyvillä paikoilla sijaitsevat pienet asunnot, kuten yksiöt ja kaksiot, viedään käsistä, mutta suuremmat asunnot liikkuvat tässä markkinatilanteessa hitaammin. Suurten asuntojen kauppoja hidastaa muun muassa pelko, että vanhaa asuntoa ei saada kaupaksi. Kokonaisuudessaan asuntomyyntimme on tyydyttävällä tasolla”, Kuosma toteaa.

Uusien asuntojen kauppa hidastui tämän vuoden keväällä, kun uusi varainsiirtovero astui voimaan. Yhdessä kohonneen arvonlisäveron kanssa verojen osuus uuden asunnon hinnasta on jo lähes puolet. Lisäksi kaavoitukseen liittyy yhteiskunnalle meneviä maksuja, jotka nostavat neliöhintoja erityisesti pääkaupunkiseudulla.

SRV Yhtiöt Oyj
Viestintä

Lisätietoja:

Marja Kuosma, myyntijohtaja, asunnot, 040 844 8630, marja.kuosma@srv.fi

Jaa sivu