Russia Invest on tehnyt päätöksen ensimmäisestä sijoituksestaan Venäjälle

Suomalaisten sijoittajien muodostama Russia Invest on ostanut SRV:ltä 55 prosentin omistusosuuden Pietarissa sijaitsevan Septem City -hankkeen I-vaiheesta, Okhta Mall -kauppakeskushankkeesta. Okhta Mall on Russia Investin ensimmäinen sijoituskohde ja yhtiön sijoitus projektiin tulee olemaan noin 50 miljoonaa euroa. Kauppakeskusinvestoinnin kokonaisarvo on noin 250 miljoonaa euroa. Hankkeen 160 miljoonan euron lainarahoituksesta on olemassa aiesopimus venäläisen pankin kanssa ja tavoitteena on allekirjoittaa lopullinen lainasopimus vuoden loppuun mennessä.

Jäljelle jäävän 45 prosentin suoran omistuksen lisäksi SRV omistaa Okhta Mall -kauppakeskushanketta myös Russia Invest -sijoitusyhtiön osakkuuden kautta.

”Venäjän vähittäiskauppamarkkina on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja yksistään Pietarin alueen vähittäiskaupan volyymi on noin 20 miljardia euroa, joka vastaa noin kolmea neljäsosaa koko Suomen vähittäiskaupan volyymistä. Suuresta volyymistä huolimatta kansainväliset standardit täyttävien kauppakeskusten osuus on edelleen vaatimatonta niin Pietarin kuin Moskovan alueella. Siten markkinoilla on vielä hyvin tilaa uusille hyvin suunnitelluille hankkeille”, SRV:n Venäjän-hankekehityksestä vastaava johtaja Veli-Matti Kullas sanoo.

Rakentamisen arvioidaan alkavan loppusyksystä 2013, kun lopullinen rakennuslupa on saatu. Kohteen kehittämisestä, suunnittelusta, vuokrauksesta ja rakentamisesta tulee vastaamaan SRV. Kauppakeskus tullaan avaamaan keväällä 2016.

Okhta Mall -kauppakeskushankkeen laajuus on noin 144 000 m2, josta vuokrattavaa tilaa on noin 75 000 m2. Kauppakeskukseen rakennetaan kaksi maanalaista parkkikerrosta ja hypermarket sekä neljä maanpäällistä kerrosta.

Okhta Mall sijaitsee aivan Pietarin ydinkeskustan välittömässä läheisyydessä Okhta-joen vieressä ja on ensimmäinen ydinkeskustan lähellä oleva kauppakeskus, jossa tulee olemaan hypermarket. Alustavia vuokrasopimuksia on allekirjoitettu jo yli 25 prosenttia vuokrattavasta pinta-alasta. Kauppakeskuksen vuosivuokratulojen tavoitemäärä on noin 33 miljoonaa euroa.

Russia Invest on syyskuussa 2011 perustettu kiinteistösijoitusyhtiö, joka sijoittaa kiinteistökehityshankkeisiin Venäjällä. Yhtiön omistajia ovat Ilmarinen, Sponda ja SRV kukin 27 prosentin osuudella sekä Etera 13 prosentin ja Onvest kuuden prosentin osuuksilla. Yhtiön sijoituskapasiteetti on 95,5 miljoonaa euroa, josta nyt siis hieman yli puolet sijoitetaan Okhta Mall -kauppakeskushankkeeseen.

Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera
Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen
Onvest Oy
Sponda Oyj
SRV Yhtiöt Oyj    

Lisätietoja:

Timo Sotavalta, kiinteistöjohtaja, Etera, puh 010 553 3637
Mikko Räsänen, pääomasijoitusjohtaja, Ilmarinen, puh. 010 284 3861
Jyrki Rantala, rahoitusjohtaja, Onvest, jyrki.rantala@onvest.fi
Kari Koivu, liiketoimintajohtaja, Sponda, puh. 020 431 3315
Veli-Matti Kullas, Venäjän-hankekehitysjohtaja, SRV, puh. 040 501 5280

Jaa sivu