Pia Svensk Kalasataman keskuksen kaupallisen toiminnan johtajaksi

Pia Svensk aloittaa SRV:n uutena asiakkuusjohtajana 2.4.2012 alkaen. Svensk tulee johtamaan Kalastaman keskuksen suurhankkeen kaupallisen osan liikeideasuunnittelua sekä liiketilojen vuokrausta. Svensk on tehnyt pitkän uran Stockmann-konsernin kotimaan ja ulkomaan toiminnoissa, viimeksi tavaratalon johtajana.

”Kalasataman keskus on SRV:n koko vuosikymmenen merkittävin hanke. Runsaan asuntorakentamisen lisäksi Itä-Helsingin ja kantakaupungin liikennevirtojen solmukohta tarjoaa erinomaiset kaupalliset mahdollisuudet. Keskuksen vaikutusalueella asuu noin 100 000 ihmistä. Pia Svenskillä on pitkä kokemus kaupan alan johtotehtävistä, ja hän tuo hankkeen kaupallisen osan suunnitteluun vahvaa näkemystä, Kalasataman keskuksen hankejohtaja Juhani Katko kertoo.

SRV voitti Helsingin kaupungin järjestämän suunnittelukilpailun Kalastaman alueen toteuttamisesta viime keväänä.  Keskus muodostuu Itäväylän ja metroaseman ympärille rakennettavista kuudesta asuintornista, hotelli- ja toimistotorneista sekä kaupallisesta keskuksesta. Korkein torneista nousee 126 metriin. Itäväylä ja metro katetaan laajalla viherkannella. SRV:n kehittämä siltaratkaisu mahdollisti runsaan asuntorakentamisen koko korttelin alueelle, jolloin uusia asuntoja voidaan rakentaa noin 2 000 ihmiselle. Kalasatamaan rakennetaan myös julkisia tiloja, esimerkiksi Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysasema.

”Kalasataman keskuksesta muodostuu itäisen kantakaupungin uusi aluekeskittymä, jonka kaupan ja viihteen palvelut kytkeytyvät koko lähialueen palvelutarjontaan. Pääkaupunkiseudun parasta kauppakeskustahan ei ehkä vielä ole rakennettu – luotan, että se nousee juuri Kalasatamaan! Hanke tarjoaa upeita mahdollisuuksia ja tulee muuttamaan koko Helsingin siluettia. On hienoa ja innostavaa päästä heti alkuvaiheessa mukaan”, Svensk kertoo. 

Kalastaman keskuksen rakennustyöt käynnistyivät elokuussa 2011. Kaupallinen keskus ja ensimmäinen asuintorni valmistuvat vuosikymmenen puolivälissä ja koko hanke vaiheittain vuoteen 2021 mennessä. Hankkeen vaikutuksen SRV:n liikevaihtoon kymmenen vuoden ajalla arvioidaan olevan noin miljardi euroa.
 

SRV Yhtiöt Oyj
Taneli Hassinen
Viestintä- ja markkinointijohtaja 
 

Lisätietoja:
Juhani Katko, hankejohtaja, puh. 020 145 5601

 

Jaa sivu