Kansallisoopperan lavastevarasto SRV:n uuteen logistiikkakeskukseen

Suomen Kansallisoopperan säätiö vuokraa lavastevarastotilat SRV:n uudesta logistiikkahankkeesta GCC Ilvesvuoresta Nurmijärveltä. Kansallisooppera varastoi noin 7300 neliömetrin tiloihin ooppera- ja balettiteoksiin liittyviä lavasteita, pukuja ja tarpeistoa. Vuokrasopimuksen kesto on 20 vuotta.  

– Uudet tilat tulevat kattamaan noin puolet ooppera- ja balettiteosten varastointitarpeesta. Jatkossa lavasteidemme varastointi on keskitetty Nurmijärven alueelle, mikä tehostaa Oopperatalon ja varastojen välistä logistiikkaa. Oopperan tarpeet huomioiden rakennettava uusi logistiikkakeskus tulee merkittävästi tehostamaan ja nykyaikaistamaan lavasteiden, pukujen ja tarpeiston varastointia. Tiloissa on panostettu esimerkiksi sisäilman lämpötilan ja kosteuden tarkkaan säätelyyn herkkien materiaalien suojaamiseksi, Oopperan kiinteistöpäällikkö Mikko Tiusanen kertoo.

Logistiikkakeskus perustuu SRV:n kehittämään Grand Cargo Center -tilakonseptiin ja se sijaitsee E12-moottoritien Nurmijärven liittymässä. Kansallisoopperan säätiön varastotilojen vapaa korkeus on jopa 11 metriä, jota hyödynnetään asettamalla metallisia välitasoja, jotka mahdollistavat varastoinnin useammassa tasossa. Kohde sisältää vielä varauksen noin 3900 neliön laajennusosan rakentamiselle, joka on yhä vuokrattavana. 

– Oopperan erityistarpeisiin vastaaminen on meille kiinnostava tehtävä. Muunneltava GCC-konseptimme taipuu hyvin erilaisiin varastoinnin ja logistiikan ratkaisuihin, toteaa SRV:n markkinointijohtaja Petteri Heikkinen.

Kohteen rakennustyöt ovat alkaneet ja tilat valmistuvat vuoden 2012 syksyyn mennessä.

Lisätietoja:

Petteri Heikkinen, markkinointijohtaja, SRV, puh. 040 730 1669
Mikko Tiusanen, kiinteistöpäällikkö, Suomen Kansallisoopperan säätiö, puh. 050 439 1334    

 

GCC – Grand Cargo Center GCC -tilakonsepti on suunniteltu mm. tukkukaupan ja logistiikka-alan palveluntarjoajien tarpeisiin. Kohteessa yhdistyy sen keskeinen logistinen sijainti ja kustannustehokkaat varastoneliöt, joissa käyttäjä voi keskittää logistiset tai vaikkapa yrityksen kaikki toiminnot muuntojoustaviin tiloihin.

Jaa sivu