Kalasataman REDI-kauppakeskuksen sijoittajaryhmä koossa

SRV on koonnut sijoittajaryhmän REDI-kauppakeskuksen ja -pysäköintilaitoksen pääomittamista ja toteuttamista varten. Sijoittajaryhmän kanssa on allekirjoitettu aiesopimus noin 240 miljoonan euron suuruisesta yhteissijoituksesta. Tavoitteena on muodostaa sijoittajaryhmän kanssa yhteisyritys loka-marraskuun 2014 aikana, jonka jälkeen kohteen rakentaminen Helsingin Kalasatamassa voidaan käynnistää nopeasti.
         
”Sijoittajaryhmän muodostaminen vie meidät käynnistyspäätöksen kynnykselle. Tavoitteemme on allekirjoittaa lopullinen sopimus yhteisyrityksen perustamisesta mahdollisimman pian. Siten varmistamme parhaiten kohteen rakennustöiden nopean käynnistymisen. Alkuperäisestä suunnitelmasta on jo vuoden työt tehtynä, joten kauppakeskus valmistuu lähes alkuperäisessä aikataulussa”, SRV:n toimitusjohtaja Jukka Hienonen sanoo.

Kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen investoinnin kokonaisarvo on noin 480 miljoonaa euroa, josta aiesopimuksen mukaan rahoitettaisiin omistajien pääomasijoituksin 50 prosenttia. SRV:n omistusosuus kohteesta olisi enintään 49 prosenttia, jolloin SRV:n osuus pääomasijoituksesta olisi enimmillään vajaat 120 miljoonaa euroa.

Käynnissä olevien rahoitusneuvottelujen perusteella SRV arvioi, että noin 50 prosenttia investoinnin kokonaisarvosta rahoitetaan projektiluotoilla. SRV:n tavoitteena on saattaa luottoneuvottelut päätökseen vuoden 2014 loppuun mennessä. SRV:n tavoite on allekirjoittaa perustettavan yhteisyrityksen kanssa myös noin 400 miljoonan euron urakkasopimus kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen toteuttamisesta sekä käynnistää kohteen rakentaminen. Tavoitteena on, että kauppakeskus avautuu täydessä laajuudessaan keväällä 2018.

Kauppakeskuksen vuokrattava tila on noin 64 000 m2. Yhteensä 2 000 autopaikkaa käsittävä pysäköintilaitos tulee palvelemaan myös REDIn asukkaita sekä metroaseman liityntäpysäköintiä. Kauppakeskukseen on suunniteltu kaksi päivittäistavaramyymälää ja monipuolinen valikoima palveluja ja brändejä hyvien liikenneyhteyksien leikkauspisteessä keskellä tiheimmin asuttua seutua.

”REDI on konseptoitu, uuden ajan kauppakeskus. Se on valmistuessaan kantakaupungin suurin kauppakeskus. Liiketilojen vuokralaishankinta on edennyt hyvin. Aiesopimuksen myötä vuokrausneuvotteluja voidaan kiihdyttää entisestään. Lopullisia ja alustavia vuokrasopimuksia on tähän mennessä allekirjoitettu vajaat 20 prosenttia ja käynnissä olevat vuokraneuvottelut kattavat 70 prosenttia vuokrattavasta pinta-alasta”, REDI-kauppakeskuksesta vastaava asiakkuusjohtaja Pia Svensk kertoo.

REDI on ensimmäinen kauppakeskus Suomessa, joka on saavutettavissa julkisin linja-auto-, metro- ja raitiovaunulinjoin, yksityisautolla, polkupyörällä, jalan ja myös veneellä. 500 000 henkilöä asuu 15 minuutin ja 1,1 miljoonaa 30 minuutin ajomatkan päässä REDIstä. Kalasataman läpi kulkevan kolmen pääväylän kautta ajaa yli 100 000 autoa päivittäin ja Helsingin ydinkeskusta on kuuden minuutin metromatkan päässä.

Kauppakeskus ja pysäköintilaitos ovat osa SRV:n Kalasataman keskukseen kehittämää REDI-suurhanketta, joka muodostuu kuudesta asuintornista sekä hotelli- ja toimistotornista. Torneissa on 20–35 kerrosta ja korkein niistä on 132 metriä. Torneihin on suunnitteilla 1 200 asuntoa noin 2 000 asukkaalle laajuudeltaan noin 100 000 neliömetriä, 10 000 neliömetrin toimistotilat ja 10 000 neliömetrin hotelli. REDIn ensimmäisen asuintornin asuntojen myynti käynnistetään alkuvuonna 2015.

SRV Yhtiöt Oyj
Viestintä

www.srv.fi

Lisätietoja:

Sijoittaja- ja rahoitusjärjestelyihin liittyvät kysymykset:
Markus Laine, johtaja, kiinteistömyynnit ja -sijoittajat, puh. 050 466 2838

REDI-kauppakeskukseen ja -hankkeeseen liittyvät kysymykset:
Pia Svensk, asiakkuusjohtaja, REDI-kauppakeskus, puh.  050 389 0569
Juhani Katko, hankejohtaja, REDI, puh.  040 505 4587

 

Jaa sivu