Kalasataman REDI-hankkeen sijoittajaryhmä koostuu kotimaisista instituutioista

Kalasataman REDI-hankkeen sijoittajaryhmä koostuu kotimaisista instituutioista

SRV, Ilmarinen ja OP-Pohjola-ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöt sekä ryhmän hallinnoima kiinteistörahasto ovat neuvotelleet sopimuksen yhteisyrityksen perustamisesta REDI-kauppakeskuksen ja -pysäköintilaitoksen toteuttamiseksi Helsingin Kalasatamaan. Sopimuksen allekirjoittaminen on ehdollinen ulkopuoliselle lainarahoitukselle, jonka ehdoista SRV käy paraikaa neuvotteluja pankkiryhmittymän kanssa.

”Olemme edenneet hankkeen sijoittaja- ja rahoitusjärjestelyjen kokonaisuusratkaisussa sillä tavoin, että valmistaudumme työmaan ylösajoon. Sopimus yhteisyrityksen muodostamisesta allekirjoitetaan sijoittajakumppanien kanssa lähiaikoina”, SRV:n toimitusjohtaja Jukka Hienonen sanoo.

Yhteissijoitusosuudet jakautuvat sijoittajien kesken siten, että SRV:n osuus on 45 prosenttia, Ilmarisen osuus on 40 prosenttia sekä OP-Pohjola-ryhmän ja ryhmän hallinnoiman rahaston osuus 15 prosenttia. Kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen investoinnin kokonaisarvo on noin 480 miljoonaa euroa, josta puolet muodostuu omistajien pääomasijoituksista.  SRV:n osuus on noin 110 miljoonaa euroa. Projektiluottojen osuuden arvioidaan olevan noin 50 prosenttia investoinnin kokonaisarvosta.

SRV:n tavoitteena on mahdollisimman pian yhteisyrityksen muodostamisen jälkeen allekirjoittaa sen kanssa noin 400 miljoonan euron urakkasopimus kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen toteuttamisesta sekä käynnistää rakennustyömaa laajamittaisesti, mitä valmistelevat louhintatyöt on jo aloitettu. SRV vastaa kohteen suunnittelusta, rakentamisesta ja vuokraamisesta.

SRV Yhtiöt Oyj

Taneli Hassinen
Viestintäjohtaja
Puh. 040 504 3321
taneli.hassinen@srv.fi

www.srv.fi

 

Jaa sivu