Wood Cityn puukortteli saa ensimmäiset asukkaansa

Asuminen

Wood Cityn puukortteli saa ensimmäiset asukkaansa

Helsingin Jätkäsaaren sisääntulonäkymään juuri valmistuneet uudet puurakenteiset Helsingin kaupungin Hekan vuokratalot saavat tänään ensimmäiset asukkaansa. Wood City -nimellä kulkevan kortteliprojektin kaksi 8-kerroksista asuinrakennusta osoitteessa Välimerenkatu 3 käsittävät yhteensä 98 asuntoa.

Noin puolet asunnoista on kaksioita, ja loput kolmen tai neljän huoneen asuntoja. Suurimmassa osassa asunnoista on lasitettu parveke ja lopuissa ranskalainen parveke. Puukorttelin päärakennusaineena ovat tehdasvalmisteiset massiivipuuelementit. Puu on lämmin ja luonnonmukainen materiaali, joka on akustisesti ja visuaalisesti miellyttävä.

Puurakentamisen lippulaiva Jätkäsaaren portilla

Wood City on suomalaisen puurakentamisen kansainvälisesti kiinnostava lippulaiva ja hieno esimerkki siitä, miten monipuolisesti puusta voidaan rakentaa. Ainutlaatuisessa puukorttelissa yhdistyvät design, kestävä kehitys, urbaani yhteisöllisyys ja ainutlaatuinen sijainti keskellä Helsinkiä, hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Wood Cityn tarina sai alkunsa vuonna 2011, kun rakennusmääräykset sallivat yli nelikerroksisten puutalojen rakentamisen, minkä johdosta puurakentamisen suosio alkoi kasvamaan Suomessa. Ympäristöystävällisempään rakentamiseen syntyi kysyntää. Puu onkin materiaalina ekologinen valinta, sillä puu on ainoa täysin uusiutuva ja kierrätettävä rakennusmateriaali, joka sitoo hiiltä.

Laatupoikkeamat hoidettiin erityistä huolellisuutta noudattaen

Wood Cityn asuinkerrostalojen rakennusvaiheessa kohdattiin haasteita, kun koivuvanerikiinnikkeissä ilmeni kosteusongelma. Tästä selvittiin nopealla reagoinnilla ja kattavilla toimenpiteillä.

– Rakentamisen aikana huomasimme koivuvanerikiinnikkeissä laatupoikkeamia, joihin puututtiin heti. Laadimme korjaussuunnitelman ja toteutimme sen mukaiset korjaukset. Nyt asunnot ovat terveellisiä ja turvallisia asua, kertoo hankkeen projektipäällikkö Antti Aaltonen SRV:ltä.

Korjaustyöt on tehty huolellisesti ja dokumentoitu Suomen johtavien asiantuntijoiden ohjauksessa. Töitä valvoneen professori Juha Vinhan juuri valmistunut loppuraportti todentaa, että korjaavat toimenpiteet toteutettiin täysin laaditun kriteeristön mukaisesti. Korjaustöiden tuloksena rakennukset on saatu kosteusturvallisiksi ja terveellisiksi asetettujen tavoitteiden mukaisesti, ja tehtyjen tiivistystöiden myötä huoneistojen sisäistä ilmatiiviyttä on jopa parannettu alkuperäiseen suunnitelmaan verrattuna.

Puukorttelista urbaani kohtaamispaikka

Wood Cityä rakennetaan vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa valmistuivat Hekan kerrostalojen 98 huoneistoa. Parhaillaan on käynnissä hankkeen toinen vaihe, jossa rakennetaan kokonaisuuteen kuuluva toimistotalo Supercellille sekä pysäköintitalo, jotka valmistuvat tämän hetkisten arvioiden mukaan syksyllä 2020. Kortteliin tulevan hotellin osalta käydään myös tiiviisti neuvotteluja. Kokonaisuuden suunniteltu valmistuminen on vuonna 2021.

Katso Hekan esittelyvideo uudesta puukerrostalosta.

 

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit