Ville hurahti talotekniikkaan ja toimintakokeisiin

Rekrytointi

Ville hurahti talotekniikkaan ja toimintakokeisiin

Ville Pussinen on kulkenut läpi AMK-opintojen ja monen rakennushankkeen ja on saavuttanut pisteen, jossa hioutunut ammattitaito kohtaa mielenkiintoiset työtehtävät. Koulutyön, harjoittelujen, opintojen ohessa tehtyjen töiden ja lopputyön aikana kerätty osaaminen on vienyt Villen talotekniikan syövereihin upeisiin hankkeisiin, kuten Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun, Wood Cityn Supercellin pääkonttorille, Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n laajennus- ja muutoshankkeeseen sekä viimeisimpänä Helsingin kielilukioon.

Monipuolinen kattaus rakennusalan projekteja

Aikanaan puolustusvoimien palveluksessa Ville sai lähipiiristään ehdotuksen suuntautua rakennusalalle, ja hän löysikin itsensä myöhemmin opiskelemasta Metropoliasta talotekniikan LVIS-linjalla. Ville sai ensi kosketuksensa SRV:hen haalarihommissa 2017, ja seuraavana vuonna hän oli työnjohtoharjoittelussa Otaniemessä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun työmaalla.

Työnjohtoharjoittelussa Ville työskenteli Congrid-laadunvarmistusjärjestelmän parissa ja pääsi seuraamaan pintapuolisesti, mistä rakennuksen käyttöönotto koostuu. Harjoittelun jälkeen Ville jatkoi töitä osa-aikaisena projektissa ja teki myös työnjohtajan perustehtäviä, eli VIPU- eli vika- ja puutelistojen tarkastuskierroksia.

Seuraavana kesänä 2019 alkoi talotekniikkaharjoittelu puukortteli Wood Cityssä Supercellin pääkonttorin työmaalla, missä Ville oli työmaan valmistumiseen asti mukana. Villen tehtävänä oli varmistaa suunnitelmista, että talotekniikkaa onnistutaan kuljettamaan saumattomasti ja tullaan tiivistämään palo- sekä äänikatkosuunnitelmien mukaisesti vaativassa kohteessa. Kesäharjoittelun jälkeen Ville jatkoi työmaalla osa-aikaisena opintojensa ohella ja sitä seuraavana kesänä taas harjoittelussa. Ville teki SRV:lle myös lopputyönsä, jonka aihe valikoitui Wood Cityssä tehtyjen töiden pohjalta.

Wood City valmistui loppuvuonna 2020 ja heti perään Ville valmistui keväällä 2021. Mieleenpainuvia asioita on eri hankkeiden aikana sattunut kaikenlaista, mutta ehkä yhden asian hän nostaa ylitse muiden. ”Yhtenä suurimmista onnistumisen hetkistä on ollut, kun pääsi valmiissa Wood Cityssä näkemään oman kädenjälkensä. On ollut hienoa olla mukana rakentamassa tuota rakennusta”, Ville kuvailee.

Konkreettista reikämaailman tarkistusta Supercellin työmaalla Wood Cityssä.

Ammatilliset haaveet toteutuvat

Ville työskentelee tällä hetkellä käyttöönoton merkeissä eri projekteissa ja Helsingin kielilukiossa. Siellä hän pääsee oppimaan enemmän talotekniikan käyttöönotosta ja kouliintumaan käyttöönottoinsinööriksi.

Rakennustyömaalla jokainen työpäivä on hieman omanlaisensa kiireineen ja sattumuksineen, mutta työpäivän runko koostuu vahvasti hioutuneista rutiineista. Villen aamut alkavat oleellinen aamukahvi kourassa sähköposteja lukien ja vastaillen, samalla kun hän valmistautuu työstämään aiheita päivän palavereihin tai työmaakierroksiin. Aamukahvin jälkeen Ville lähtee työmaakierrokselle tarkastamaan aiemmin listaamiaan asioita. Lounaan jälkeen Ville ratkoo haasteita suunnittelijoiden, aikataulujen ja urakoitsijoiden kesken ja tekee tarvittaessa uuden työmaakierroksen päivän päätteeksi.

Aikanaan Helsinki-Vantaan terminaali 2:n toimintakokeista saamiaan oppeja Ville pääsee hyödyntämään Helsingin kielilukion työmaalla, jossa hän pääsee tulevaisuudessa vastaamaan toimintakokeista. Ennen niitä Ville keskittyy muun muassa Helsingin kielilukion talotekniikan määräaikataulusuunnitteluun ja on mukana urakkaneuvotteluissa. ”Jos aikataulut tehdään ajoissa ja riittävälle tasolle asti tarkaksi, kaikkien työt helpottuvat.” Tämä on sitä, mitä Ville haluaakin työltään.

Hankkeiden edetessä ja taitojen syventyessä Ville on saanut vuosien mittaan enemmän vastuuta. ”Tehtävänkuvani on nykyään paljon laajempi kuin muutama vuosi sitten aloittaessani. Mielekkäintä on ollut oppia käyttämään hyödyksi omia tietolähteitäni ja ratkaisemaan pikkuhiljaa oman tietotaitoni avulla kiperiä pulmia. On ollut myös hienoa huomata, että kollegani ovat alkaneet kysyä minulta muutamia vinkkejä työnteosta ja ratkaisuista. Ammattitaitoni on huomattu ja mielipiteeni ja osaamiseni ovat arvokkaita asioita yhteisössä. Kyselemällä ja keskustelemalla asiat etenevät sekä oppeja saadaan jaettua. Yksin ei hankkeissa saa mitään aikaiseksi, mutta yhdessä pystymme toteuttamaan enemmän!” Ville mainitsee.

Talotekniikan voi jo kuvitella rungon sisälle Kielilukion työmaalla.

Jaa sivu

Hae meille harjoitteluun

Hae meille harjoitteluun

SRV:n harjoitteluhaku on tarkoitettu rakennusalan amk- ja yliopisto-opiskelijoille. Etsimme vuosittain harjoittelijoita SRV:lle pääkaupunkiseudun ja Pirkanmaan lisäksi myös Oulun sekä Turun alueyksiköiden työmaille.

Tutustu harjoitteluhakuumme
Tule rakentamaan kanssamme!

Tule rakentamaan kanssamme!

Haemme rakentamisen ammattilaisia pääkaupunkiseudulla ja Tampereella.

Katso avoimet työpaikat

Samankaltaiset artikkelit