Vihreä keidas katolla puhdistaa ilmaa ja luo kaupungeissa elinympäristöjä kasveille ja eläimille

Asuminen

Vihreä keidas katolla puhdistaa ilmaa ja luo kaupungeissa elinympäristöjä kasveille ja eläimille

Viime vuosina suosiotaan kasvattaneet rakennusten viherkatot ovat SRV:n ympäristöpäällikkö Mari Levirinne-Karan mukaan oiva keino luoda kaupungeissa elinympäristöjä kasveille ja eläimille.

Viherkatoilla on monia hyötyjä. Yksi iso hyöty etenkin kesäkuumalla on lämpösaarekevaikutuksen vähentäminen, eli viherkatto viilentää taloa auringon paistaessa. Viherkatto lisää siten asumismukavuutta ja vähentää potentiaalisesti rakennuksen jäähdytyskuluja. Lisäksi viherkatot helpottavat hulevesien hallintaa, millä on iso merkitys erityisesti kaupungeissa, joissa on vähän asfaltoimatonta pintaa, joka imisi sadevettä. Viherkatot voivat myös poistaa ilmansaasteita ja parantaa ilmaa.

Viherkatot yhteyttävät, parantavat kaupunki-ilmaa ja toimivat hiilinieluina. Esimerkiksi Vantaalle Tikkurilan keskustaan Tikkurilan uuden kirkon viereen vuonna 2021 valmistuvaan viisikerroksiseen asuinkerrostaloon tulee muotoiltu noin 1500 neliömetrin laajuinen viherkatto. Rakennus on osa suurta korttelikokonaisuutta, jolle omaleimaista ilmettä antaa voimakkaasti muotoiltu viherkatto. Kasvillisuutena katolla on maksaruohoa.

#SRVrakentaa #luonto2020 #monimuotoisuus #luonnonmonimuotoisuus #rakentavasti

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit