Vierashuoneisto viimeistelee asumisen palvelut Helsingin Kalasataman Loistossa

Asuminen

Vierashuoneisto viimeistelee asumisen palvelut Helsingin Kalasataman Loistossa

Kaikkea ei tarvitse ylläpitää itse. Tämä ajatus on lyönyt läpi kaupunkien keskustoissa. Yhteiskäyttöautoista ja kaupunkipyöristä alkanut ajattelumalli on löytänyt tiensä myös asumiseen. Toki taloyhtiön saunoja ja pesuloita on ollut olemassa aina, mutta nyt on lähdetty miettimään isommassa mittakaavassa, mitä kaikkea taloyhtiöissä kannattaa suunnitella huoneistojen sisälle ja mikä voisi olla sellaista, jolle olisi kyllä käyttöä silloin tällöin, mutta mitä ei kannattaisi suunnitella jokaiseen huoneistoon erikseen.

Pihojen grillauspisteet ja polkupyörin huoltotilat ovat saaneet varauksetonta suosiota ja paljon käyttäjiä useassa taloyhtiössä, mutta Helsingin Kalasataman pilvenpiirtäjissä yhteistilat ja niiden käyttö on viety aivan uudelle tasolle. On juhlatilaa, näköalasaunaa, ammattimaisesti varusteltua kuntoilutilaa, kokouskabinetteja, kaikkea sellaista, jota useat haluavat käyttää silloin tällöin, mutta joita harva haluaa mahduttaa omaan kotiinsa.

Kalasataman pilvenpiirtäjistä seuraavana valmistuu Loisto, ja Loiston viidennessä kerroksessa on aivan uudenlainen yhteistila, vierashuoneisto.

Tervetuloa yökylään vierashuoneistoomme

Mikä loistava idea! Koko yhtiön käytettävissä oleva vierashuoneistohan sopii jokaiseen kerrostaloyhtiöön niin täydellisesti, että on suoranainen ihme, miksei näitä ole aiemmin suunniteltu taloyhtiöihin. Jokaiselle meistä tulee silloin tällöin tarve majoittaa vieraitamme yöksi, mutta harvalla meistä on mahdollisuutta varata kokonaista makuuhuonetta vieraskäyttöön wc- ja suihkutiloista puhumattakaan.

Suureen pilvenpiirtäjään vierashuoneisto on sitä vastoin helppo toteuttaa. Kun huoneiston toteuttamis- ja käyttökustannukset jaetaan yli 200 osakkaan kesken, saadaan vierashuoneisto pyörimään yllättävän edullisesti. Loistoon rakentuva vierashuoneisto on käytännössä 5. kerroksen pihakannelle avautuva kalustettu yksiö, joten vierailla on käytössään kodin kaikki mukavuudet.

Tulevat asukkaat miettivät käyttötavat itse

SRV järjesti Loiston tuleville osakkaille järjestettiin työpaja sekä sähköinen kysely. Työpajaan osallistui n. 20 henkeä ja kyselyyn vastasi  hieman yli 70 henkeä. Virtuaalityöpajassa käytiin läpi pelisäännöt vierashuoneiston käytölle. Tahtotila oli selkeä. Majoittumisesta haluttiin tehdä helppoa, joten siivousta ei haluttu jättää vieraiden vastuulle. Toisaalta majoittumisesta haluttiin tehdä mahdollisimman edullista, joten sovittiin, että muut mahdolliset palvelut, kuten aamiaisten järjestämien huoneistoon jäisi käyttäjien vastuulle.

Miten mahdollistettaisiin sitten se, että mahdollisimman moni saisi tilaisuuden majoittaa vieraitaan vierashuoneistossa? Sovittiin, että yhdellä osakkaalla voisi olla vain yksi voimassaoleva varaus kerrallaan. Näin kukaan yksittäinen osakas ei voisi omia huoneistoa omaan käyttöön. Toisaalta huoneistolle toivottiin mahdollisimman suurta käyttöastetta, joten päätettiin myös mahdollisuudesta tehdä ns. viime hetken varaus vapaana oleville lähipäiville, vaikka varaajalla olisikin jo voimassa oleva varaus.

Odotukset tulevaa vierashuonetta kohtaan olivat kaiken kaikkiaan korkeat ja tulevat osakkaat pitivät vierashuoneistoa erittäin hyvänä ideana, jolle povattiin suurta suosioita. Kukahan pääsee ensimmäisenä varaamaan tilat vierailleen?

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit