Vieraskynä: Vetovoimaisten kaupunkien kehittäminen on yhteistyötä

Kaupunkien kehittäjä

Vieraskynä: Vetovoimaisten kaupunkien kehittäminen on yhteistyötä

Kehittyvät ja vetovoimaiset kaupunkikeskukset ovat SRV:n strategian ytimessä. Yhteistyö eri tahojen, kuten kaupunkien, sijoittajien, rahoittajien ja suunnittelijoiden kanssa on avainasemassa, kun kaupungeista tehdään entistä parempia paikkoja elää.

Yksi esimerkki toimivasta yhteistyöstä löytyy Tampereelta, jonka ydinkeskustaan rautatien päälle nousee lähivuosina kokonaan uusi kaupunginosa. Mukana sijoittajina SRV:n kehittämässä Kansi ja Areena -hankkeessa ovat SRV:n, LähiTapiola-ryhmän ja OP Ryhmän vakuutus- ja eläkeyhteisöjen muodostama sijoittajaryhmä sekä Tampereen kaupunki. Rahoittajina puolestaan ovat Nordea, OP Tampere, Handelsbanken ja LähiTapiola (Yritysrahoitus I Ky).

”Kansi ja Areena -hanke on osoittanut, että kokoamalla yhteen erilaisia toimijoita, joilla on sama päämäärä, saadaan aikaan kokonaisuus, joka muuten olisi mahdoton toteuttaa”, toteaa Tampereen kaupungin hankejohtaja Tero Tenhunen.

Uusi kaupunginosa liittää yhteen Tampereen itä- ja länsipuolen. Junarata saa kannen, jonka päälle nousevat yli 13 000 katsojapaikan areena, sen yhteyteen rakennettava hotelli, kasino ja kaupungin korkeimmat tornitalot. ”Kansi ja Areena on myös kansainvälisesti huomiota herättävä, merkittävä kokonaisuus, jonka rakentamisesta alkaa Tampereen asemanseudun mittava kehittäminen. Saamme kaupungille uuden maamerkin, josta tulee kohtaamispaikka niin kaupunkilaisille kuin matkailijoillekin ja varmasti yksi kuvatuimmista kohteista Tampereella”, Tenhunen arvioi.

Jaa sivu

Saamme Tampereelle uuden maamerkin, josta tulee kohtaamispaikka niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille.

Ensimmäisessä vaiheessa eteläiselle ratapihalle rakennetaan kansi ja sen päälle areena, hotelli ja kaksi tornitaloa. Toinen vaihe pitää sisällään pohjoisen kannen sekä kolme tornitaloa. Hankkeen kokonaisarvo on yhteensä noin 550 miljoonaa euroa, käsittäen lisäksi kuuden asuinkerrostalon rakennuttamisen Ranta-Tampellaan. Tämänhetkisen aikataulusuunnitelman mukaan Kansi ja Areena -kokonaisuus olisi valmis vuonna 2024.

”Meidän näkökulmastamme kilpailemme paitsi Suomen kasvukeskusten, myös muiden pohjoismaiden kanssa. Pärjätäksemme kilpailussa on uskallettava antaa kaupungin kehittyä. Keskeistä kaupungille onkin tavoitella ratkaisuja, jotka luovat elinvoimaisia palveluita ja lisäävät kaupungin vetovoimaa”, Tenhunen toteaa.

Juttu on alunperin julkaistun vuoden 2017 vuosikertomuksessa

Jaa sivu

Lue lisää

Samankaltaiset artikkelit