Vantaan Lentue. Ei hassumpi tuttavuus

Asuminen

Vantaan Lentue. Ei hassumpi tuttavuus

Mikä yhdistää Alvar Aaltoa ja Finnairia? Yksi yhdistävä tekijä on Pyhtäänkorventie. Nimi ei kerro monellekaan meistä yhtään mitään, mutta Vantaan Aerola rakennettiin 1950 luvun alussa Pyhtäänkorventielle Finnairin edeltäjän, Aero Oy:n työntekijöiden työsuhdeasunnoiksi. Nämä kauniit rivitalot suunnitteli Alvar Aalto ja tänäänkin ne komistavat seutua kauniisti restauroituna.

Aivan Aerolan vieressä sijaitsee myös Finnair Flight Academy, jossa koulutetaan uusia lentämisen ammattilaisia. Alue on muutoin saanut olla rauhassa näihin päiviin saakka, mikä on pieni ihme sinänsä. Onhan alueen sijainti logistisesti yksi parhaita koko maassa.

Lentokenttä sopivan lähellä, samoin Aviapolis ja kehärata, eikä Tuusulanväylälle tai kehä Kolmosellekaan ole kuin muutaman minuutin matka. Liikkuvalle ihmiselle paikka sopisi täydelliseksi kodiksi. Samoin liikunnallisille ihmisille. Keskeisestä sijainnistaan huolimatta alue on mukavan vihreä ja vehreä. Liikunta ja ulkoilumahdollisuuksia löytyy vaativaankin makuun.

Vantaan Lentue aloittaa uuden ajan

Vantaan Aerola onkin nyt saamassa lisää uusia naapureita kuin Aerolan ja Finnair Flight Academyn väliin lähdetään rakentamaan uutta asuntotuotantoa. Uusista kohteista ensimmäinen, Vantaan Lentue on pieni, mutta vastuullinen taloyhtiö ja sen uusiutuvan energian ratkaisut ja kestävät rakennustavat tekevät asumisesta Lentueessa paitsi vastuullista, myös taloudellista. Lentue muun muassa lämpenee ja viilenee päästöttömällä maalämmöllä.

Idyllinen ja sopivan kokoinen Lentue sijaitsee omassa rauhallisessa sopessaan viheralueen vieressä, silti hyvin valtaväylien varrella. Täällä uuden ajan lentokenttäkaupungissa pääset nauttimaan Vantaan hyvistä palveluista – ja lentokentällä olet luonnollisesti vain hetkessä. Talon viehättävän suojaisa pihapiiri kätkee sisälleen ihanan yllätyksen: tunnelmallinen pihasauna nautinnolliseen arkeen. Se on asumisen mukavuutta, jota Lentue pystyy asukkailleen tarjoamaan.

Lentue nousee Vantaan Pytinojan ympärille kauniin viheralueen reunalle. Pytinoja virtaa arvokkaan viheralueen keskellä, onpa joessa ihastuttava pieni koskikin. Pytinojan varrelta löytyvät niin ulkoilureitit kuin oleskelupaikatkin. Alueella pääsee kävelemään niin metsäisille kuin kallioisille kukkuloillekin. Lentue on rakennettu kestämään aikaa. Sen asukkaana nautit pienen taloyhtiön rauhaisasta sijainnista ja ympärillä kehittyvistä palveluista

Vantaan Lentue, jos mikä on sijoitus kestävämpään tulevaisuuteen. Aivan kasvavan alueen ytimeen ja silti kauniin luonnon keskelle rakentuva talo tarjoa mahdollisuuden helppoon ja vaivattomaan asumiseen mielenkiintoisella uudella vanhalla asuinalueella. Tähän kannattaa tutustua.

 

Share page

Samankaltaiset artikkelit