Uusi lastensairaala valmistautuu jouluun

Rakentaminen palveluna

Uusi lastensairaala valmistautuu jouluun

Uudessa lastensairaalassa on pieniä potilaita otettu vastaan joulukuuhun mennessä jo kolmen kuukauden ajan. Kysyimme HUSilta, miten Uudessa lastensairaalassa valmistaudutaan ensimmäiseen jouluun.

SRV:n rakentama Uusi lastensairaala otettiin virallisesti käyttöön syyskuussa 2018. Uusi lastensairaala tarjoaa lasten vaativaa erikoissairaanhoitoa, ja siellä hoidetaan lapsia vastasyntyneistä 15-vuotiaisiin asti kaikkialta Suomesta.

Tilat luotiin lasten toiveet edellä

Uuden lastensairaalan sisätilat luotiin lapsia kuunnellen. Sairaalaan luo saaristoluonnon tunnelmaa upeat Tove Janssonin kuvituksista tehdyt seinämaalaukset. Muumi-grafiikat, maalaukset sekä sitaatit Tove Janssonin alkuperäisistä tarinoista toistuvat sairaalan seinissä, hisseissä ja lattioissa. Lapsille tutulla tarinankerronnalla ja teemalla sairaalan tiloista on luotu mukavat eri ikäisille lapsille ja nuorille.

”Uusi lastensairaala on hyvin ainutlaatuinen ja positiivinen kokonaisuus. Jos ajatellaan vaikkapa tilojen avaruutta, väljyyttä ja värikkyyttä, niin kyllä muutos on todella huikea vanhaan sairaalaan verrattuna. Sairaalasuunnittelua, arkkitehtuuria, teknologiaa ja rakentamista yhdistämällä on löydetty toimivat ratkaisut”, sanoo HUSin linjajohtaja, lastentautien dosentti Pekka Lahdenne.

Vanhemman ympärivuorokautinen läsnäolo hoidon kaikissa vaiheissa on lapsille tärkeää. Siksi uudessa sairaalassa on varattu hyvin mahdollisuuksia vanhempien yöpymiselle. Vuodeosaston huoneissa on vuodesohvia ja myös teho-osaston huoneissa on lepotuoleja sekä vanhemmille tarkoitettu olohuone.

Uuden lastensairaalan muumikuvitukset

Joulu on erityistä aikaa myös lastensairaalassa

Joulu on erityinen yhdessäolon juhla myös lastensairaalassa, jossa joulun viettoon liittyy myös pitkiä perinteitä. Jokaista sairaalan osastoa koristaa joulukuusi. Kuusista upein on Taika-osastolle tuotu pehmolelukuusi, joka on herättänyt ohikulkijoissa ihastuneita huokauksia.

”Lastensairaalassa on aina järjestetty erilaisia joulujuhlia ja jouluun valmistautumiseen liittyviä tapahtumia sekä lapsille, heidän perheilleen, että henkilökunnalle. Pukki käy joka vuosi ilahduttamassa niitä lapsia, jotka eivät pääse kotihoitoon jouluna. Tarkoitus on kuitenkin, että mahdollisimman moni potilas pääsisi kotiin joulunviettoon”, kertoo Lahdenne.

Uuden lastensairaalan rakentanut SRV on yksi Suomen suurimmista sairaalahankkeiden toteuttajista. Sairaalahankkeisiin kulminoituu monin tavoin SRV:n merkittävä rooli yhteiskunnassa. Missiomme on parantaa elämänlaatua rakennetun ympäristön kestävillä ratkaisuilla, jotka kantavat pitkälle tulevaan.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit