Uusi koti Kalasataman asuintornista  — Majakkaan muuttava Elise arvostaa helppoa asumista

Asuminen

Uusi koti Kalasataman asuintornista — Majakkaan muuttava Elise arvostaa helppoa asumista

Uuden kodin ostaminen on yksi elämän isoimmista hankinnoista. Sen ei kuitenkaan tarvitse olla hankalaa, kuten Majakkaan muuttava Elise kertoo:

– Kotini Majakassa on täysin heräteostos minulle. Olin syksyllä ajatellut, että täytyy laittaa omakotitalo myyntiin. Olin käynyt katsomassa yhtä uutta asuntoa uudesta taloyhtiöstä. Se oli pettymys, sauna vei kolmiosta tilaa ja pohja oli huono.
– Kaveri vihjasi, että Kalasatamassa voisi olla jotain. Tutkin asiaa netistä ja ”kas vain, siellä on tämmöinen Redi tulossa, jaaha”. Olin viikonlopun matkoilla, maanantaina tempaisin ja varasin Majakasta asunnon. Ei sen kummempaa — elämäni nopein ostos.
– Tein varauksen, ja jäin jonoon kymmeneen eri asuntoon. Ihanneasuntoni vapautuikin lopulta jonosta ja sain sen. Siitä, kun aloin harkita omakotitalon myyntiä, siihen, että oli asuntovaraus, taisi mennä yhteensä kaksi kuukautta.

Oman arjen ehdoilla

Lasten aikuistuessa omakotitalosta muutto kaupunkiasuntoon oli luonteva vaihtoehto. Kalasataman torneissa Eliseä houkuttelivat erityisesti sijainti ja palvelut.

– Minulle merkitsivät ensisijaisesti sijainti ja palvelut, ei niinkään asunnon pohja.
– Oli kuitenkin tärkeää, että oli mahdollisuus käydä rakennuttajan malliasunnossa. Jatkossa mietin, että kaikista asuntotyypeistä olisi hyvä olla malliasunto nähtävänä. Asunto jonka lopulta sain, oli minulle jopa parempi kuin näkemäni malliasunto.
– Kauppakeskus REDIin on pääsee kastumatta sisäkautta. Ilman takkia voi mennä ostoksille, Elise kertoo.

Kauppakeskuksen läheisyys ja mahdollisuus liikkua nopeasti keskustaan vaikuttivat nopeaan ostopäätökseen. Sijainti on Elisen arjen kannalta ideaali.

– Keskeisimmät syyt ovat lyhyt työmatka keskustaan, ilman että tarvitsee värjötellä bussipysäkillä. Itselläni on myös matala kynnys siihen, että tulen todennäköisesti ostamaan vain valmisruokia. Arkisin joko syön ravintoloissa tai haen valmiita herkkuja, en juurikaan valmista itse ruokia. Se on minulle merkittävä tekijä tässä.

Asumisen palvelut ja yhteisöllisyys lyövät kättä tornitalossa

Uuden talon asukkaat ovat pitäneet tiiviisti yhteyttä jo rakennusvaiheessa. Yhteisissä suunnitteluilloissa on tavattu kasvokkainkin, mutta yhteisiä pohdintoja on käyty myös somessa.

– Facebook-ryhmässä on jo kartoitettu, kuka haluaa siivouspalveluita: ikkunanpesua, joulusiivouksen — näitä haluaisin itsekin. Moni haluaa tilata kotiin toimitettuna ruokaa kaupasta. Ruoan voi tilata myös ravintolasta suoraan. Ei tarvitse Woltia tai ruokapalvelun ”mummoruokaa” — saa kunnon ruokaa!
– Erilaisia palvelujentarjoajien rinkejä varmasti muodostuu, ja ostetaan esim. isompia kodinkoneita kimpassa. Kaikkia koneita ei tarvitse myöskään itse omistaa, kuten ompelu- ja porakoneita.

Majakkaan tulee sekä yhteiskäyttötiloja että -tarvikkeita, joita asukkaat ovat suunnittelutiimin kanssa yhdessä ideoineet. Arkea helpottavia palveluita asukkaille tarjoavat niin kauppakeskuksen toimijat kuin rakennuttajakin.

– SRV tarjoaa muuton yhteydessä asennusapua esimerkiksi lampuille, tauluille ja vaikka pesukoneelle — se on oikeasti aika iso apu ja tärkeä plussa tässä. Monella ei ole handymaniä, joka tulisi lamput laittamaan. Nyt ei kuitenkaan tarvitse tilata asennuspalveluja monesta eri paikasta.

Ulkomailta ja elokuvista tutut tornitaloasumisen aulapalvelut ovat osa arkea myös Kalasatamassa.

– Aulapalvelu on nykyajan talonmies, jolle varmaan tulee naamat tutuiksi,— se on myös turvallisuutta lisäävä tekijä. Toisaalta on myös hauskaa, että vieraista voi ilmoittaa ja aulahenkilö ottaa vieraat vastaan.

Elämän pieniä nautintoja

Kalasataman tornitalot ovat oiva esimerkki siitä, miten voi asua samanaikaisesti keskellä kaupunkia, lähellä luontoa ja palveluita. Monipuoliset liikenneyhteydet tekevät siirtymisistä vaivattomia ja laajentavat autottomankin elinpiiriä.

– On hienoa, että ei tarvitse asua ydinkeskustassa ollakseen käytännössä keskustassa. Liikenneyhteydet tekevät sen, että asuminen on keskustaan verrattavaa. Lämpimässä tilassa pääsee kulkemaan aina keskustaan asti! Jos haluaa tuoretta leipää lauantaina, niin voi mennä hissillä alas ja hakea croissantteja. Se on semmoinen ideakin tässä asumisessa, että saa pieniä nautintoja elämään.

Jaa sivu

Tutustu Kalasataman kohteisiimme

Samankaltaiset artikkelit