Uudistuvassa Keravan keskustassa juhlittiin harjannostajaisia

Kaupunkien kehittäjä

Uudistuvassa Keravan keskustassa juhlittiin harjannostajaisia

Keravan keskustaan rakennettavien kauppakeskus Karusellin, Aleksinkulman ja Aleksinpuiston työmaalla vietettiin harjannostajaisia. Työt tontilla ovat edenneet jo melkoisen pitkälle ja varsin pian, reilun puolen vuoden päästä juhlitaan uuden Kauppakeskus Karusellin avajaisia. Myös kauppakeskuksen katolle tulevien asuntojen valmistuminen lähestyy kovaa vauhtia, sillä sekä Aleksinkulman että Aleksinpuiston asuntoihin pääsee muuttamaan jo alkuvuodesta 2019.

”Kauppakeskus Karusellin osalta minulla todella hyviä uutisia kaikille keravalaisille, sillä olemme lyhentäneet alkuperäistä aikataulua ja Karusellin avajaisia juhlitaan marraskuun 2018 alussa”, iloitsee SRV:n toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala harjannostajaisissa pitämässään puheessa.

Harjannostajaisia vietettiin juhlavin menoin. Uudistuvaa Keravaa mukana juhlimassa oli myös kaupunginjohtaja Kirsi Rontu ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Samuli Isola. Ohjelmassa oli puheita, musiikkia, ruokaa sekä verkostoitumista. Lisäksi stand up -koomikko Anitta Ahonen eli Iso A piipahti paikalle naurattamaan juhlijoita.

Työmaata rakennetaan tällä hetkellä noin 130 hengen vahvuudella. Mukana on myös useita paikallisia urakoitsijoita. Kauppakeskus Karusellin bruttoala on 6718 m², mikä tulee pitämään sisällään yhteensä 26 liiketilaa. Kauppakeskuksen pinta-alaltaan suurimpaan liiketilaan tulee K-Supermarket, lisäksi tiloihin tulee pienempiä liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita.

Vapaita tiloja kauppakeskuksessa on enää muutamia ja niistäkin tullaan allekirjoittamaan vuokrasopimukset pian.

Kauppakeskuksen päälle tuleva asuinkerrostalo on 7-kerroksinen, ja tässä on asuntoja yhteensä 140 kpl. Asuinkerrosten bruttoala on yhteensä lähes 10 500 m2. Asunnot valmistuvat alkuvuodesta 2019. Kauppakeskuksen alimpaan kerrokseen tulee 192 autopaikkaa kauppakeskuksen asiakkaille ja asuinkerrostalon asukkaille sekä asuntojen irtaimistovarastoja. Kauppakeskuksen, pysäköintilaitoksen ja asuinkerrostalon omistaa Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen.

”On sanomattakin selvää, että näiden uusien sekä kaupan että asumisen palveluiden myötä saadaan Keravan keskusta uuteen kukoistukseen. Hyvien raideliikenneyhteyksien varrella sijaitseville palveluille riittää kysyntää ja Keravan keskusta sopii kokemuksiemme mukaisesti mitä parhaiten tällaiselle kaupunkikeskustahankkeelle. Hyvä osoitus Keravan vetovoimaisuudesta osana kaupungistumisen trendiä on, että me SRV:läiset rakennamme parhaillaan noin 700 uutta kotia Keravalle”, kertoo JP Ojala.

 

 

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit