Helsingin Pasila uudistuu jälleen

Asuminen

Helsingin Pasila uudistuu jälleen

Vielä 1800-luvun alkupuolella nykyisen Pasilan alueella oli kaksi tilaa, Fredriksberg ja Böhle. Alue oli peltoa, kalliota ja kitukasvuista männikköä. 1900-luvun alkupuoliskolla alueella oli puolestaan pittoreski puutaloyhdyskunta, jonka purkamista monet vieläkin surevat. Sitten kehitys kehittyi, Pasilaan tuli uusi rautatieasema ja alueelle rakennettiin hetkessä valtava määrä työpaikkoja ja asuntoja.

Tänään Pasila on jälleen Helsingin yksi nopeimmin kehittyvistä ja kasvavista alueista, kiitos uudistetun rautatieaseman ja sen vieressä olevan kauppakeskus Triplan. Alueella rakennetaan voimakkaasti, joten uudisasunto Pasilasta on lähes luonnollinen valita, kun etsitään uutta kotia.

Tämän päivän Pasila on Suomen parhaiten saavutettava paikka, sillä kaikki pääkaupunkiseudulle saapuvat ja sieltä lähtevät junat pysähtyvät Pasilassa. Samoin kaikki pääkaupunkiseudun paikallisjunat kulkevat Pasilan kautta.

Myös muu kiskorakentaminen alueella jatkuu. Nyt rakenteilla on raitiolinja 9 Ilmalaan ja suunnitelmissa on myös raitiolinja 13, joka kulkisi Kalasatamasta Pasilaan. Julkisilla kulkuneuvoilla liikkuminen on tuskin missään muualla Suomessa niin helppoa kuin Pasilassa.

On arvioitu, että vuosina 2010–2040 Pasilan asukasmäärä kolminkertaistuu ja työpaikkojen määrä tuplaantuu. Alueella on tällä hetkellä noin 10 000 asukasta ja 25 000 työpaikkaa. Alueelle rakennetaan asuntojen ja toimitilojen lisäksi hotelleja, kouluja ja päiväkoteja ja sekä kulttuuritiloja. Sijoitus Pasilaan on siis sijoitus tulevaisuuteen.

Parasta Pasilan nykyisessä muodonmuutoksessa on se, että täällä pystytään hyödyntämään kaikkea jo olemassa olevaa infraa. Uudet kodit rakentuvat valmiiden olemassa olevien palvelujen keskelle.

Lisää tietoa Pasilan uudistumisesta löydät https://www.uusipasila.fi/.

SRV uudistaa Pasilaa

Aivan Itä-Pasilan ytimeen, vanhemman rakennuskannan tilalle on suunnitteilla asunto-osakeyhtiö Helsingin Kokardi sekä asunto-osakeyhtiö Helsingin Junailija. Ensimmäisenä rakennettavaan Kokardiin on suunnitteilla kaikkiaan 13 kerrosta ja 62 viihtyisää asuntoa yksiöistä neliöihin.

Kokardissa on panostettu erityisesti yhteistiloihin. Yhtiöllä on muun muassa viereen rakentuvan Junailijan kanssa hyvin varusteltu ja viihtyisä kuntoilutila. Hyvin varusteltu ja moderni talopesula löytyy puolestaan talon ensimmäisestä kerroksesta. Talon 13. kerroksen korkeudesta löytyvät kolme kattosaunaa. Niiden lisäksi on virkistäytymiseen ja vilvoitteluun käytettävissä kattoterassi, jonne yhdestä talon saunasta on suora pääsy. Kahdelle saunalle on vilvoitteluun omat parvekkeet.

Kokardi kerhohuone ja etätyötila

Kun tarvitset rauhallista etätyötilaa, ei kodista tarvitse poistua kauas. Päiväsaikaan talon 13. kerroksen kerhotila toimii varattavana etätyötilana, johon voit varata joko koko tilan tai toisen työpisteistä. Keittiössä voit lämmittää helposti lounaan. Iltaisin tilaa voi varata omaan käyttöön harrastus- tai virkistystilaksi tai saunaillan oleskelutilaksi. Tilasta on suora pääsy talon kattoterassille.

Tutustu Helsingin Kokardiin.

Jaa sivu

Myynnissä Helsingin Kokardi

Myynnissä Helsingin Kokardi

Pasilan Kokardin kodit ja huikaiseva kattoterassi rakentuvat aivan Kauppakeskus Triplan kupeeseen.

Tutustu Kokardiin

Samankaltaiset artikkelit