Urbaanin kulttuurin kehto kutsuu viihtymään Kalasatamassa

Asuminen

Urbaanin kulttuurin kehto kutsuu viihtymään Kalasatamassa

Kalasataman alue on Suomen Brooklyn, Camden ja Telliskivi – eläväinen kaupunkikulttuurin sydän, jonka jokaisen kulman takaa löytyy jotain kiehtovaa.

Kalasataman kyljessä sijaitseva trendikäs ja boheemi Teurastamo on täydellinen näyttämö urbaanin kaupunkikulttuurin kohtaamiselle. Teurastuslaitos otettiin käyttöön jo vuonna 1933, ja avattiin kaupunkilaisten käyttöön syksyllä 2012. Alueen rakennukset muodostavat rosoisen ja vehreän sisäpihan, jota elävöittävät lukuisat ravintolat, kahvipaahtimo, tislaamo, luovat yrittäjät ja tapahtumat.

Vehreä piha-alue kuhisee kesäisin tapahtumia ruokamarketeista ja ulkoilmakonserteista koko perheen tapahtumiin. Koko kaupungin yhteinen olohuone ja takapiha toivottavat tervetulleeksi kaikki kaupunkilaiset. Punatiilinen pihagrilli ja vuokrattava sauna pitävät huolen, että alueella viihtyy piipahdusta pidempäänkin. Sympaattiseen kellarisaunaan mahtuu kerrallaan 10-15 saunojaa. Teurastamolla järjestetään runsaasti avoimia tapahtumia ympäri vuoden – vuosittain pihapiirissä vierailee noin 100 000 kaupunkikulttuurin ystävää.

Piknikillä Teurastamolla

Makunautintoja lähiruoasta – Teurastamo on herkkusuun taivas

Teurastamo toivottaa ruokafiilistelijät tervetulleeksi mutkattomalla ravintolakulttuurillaan, ja alue onkin vakiinnuttanut paikkansa erinomaisena lounas- ja illanviettopaikkana. Runsaasta ravintolakattauksesta löydät makunautintoja joka tunnelmaan ja tilanteeseen. Teurastamon ravintoloissa tuoreus on kaiken lähtökohta. Aivan Teurastamon takapihalta löytyy myös Helsingin Tukkutori, jossa lihanleikkaamot, leipomot, kukkatukut ja maahantuojat tuottavat parhaat ainekset Helsingin ravintoloihin.

Alueen oma tislaamoylpeys on kansainvälisillä palkinnoilla noteerattu The Helsinki Distilling Company, joka on toiminut Teurastamolla vuodesta 2014 lähtien. Kaksikerroksisessa rakennuksessa valmistetaan giniä, viskiä, Apple Jackia ja Helsinki Long Drinkiä. Kaikki tuotteet valmistetaan käsityönä parhaista, kotimaisista raaka-aineista. Tislaamon toisessa kerroksessa sijaitsevat baari ja keittiö tarjoavat ruokaa valomerkkiin asti. Tislaamon saloihin voit kurkistaa tutustumiskierroksella, jossa opit mm. miksi suomalainen vesi ja korkealaatuiset tisleet sopivat erityisen hyvin yhteen.

Alueen ravintoloista tunnetuin on Kellohalli, joka on monipuolinen lounasravintola ja tapahtumatila Suomen suurimmalla avokeittiöllä. Kellohallin perjantaiseksi perinteeksi muodostunut Street Food -buffet tarjoaa kiinnostavan kattauksen kansainvälisten katukeittiöiden parhaimmistoa.

Kulttuuritarjonta vailla vertaa

Suvilahti ja Teurastamo ovat suosittuja tapahtumapaikkoja, ja myös maan suurimpien festivaalien näyttämöitä. Elokuussa vietettävä Flow-festivaali tarjoaa runsaan kattauksen musiikkia ja kokonaisvaltaisia taide-elämyksiä. Teurastamon kaupunkikeitaalla järjestetään rentoja ruokaan liittyviä tapahtumia, piknikkejä, toritapahtumia ja kirppiksiä. Elokuussa vietettävä Teurastamo Night Market tarjosi tänä vuonna ilotulitustaidetta, musiikkia, esityksiä, työpajoja ja koko perheen aktiviteetteja. Kaksipäiväisenä toteutettava tapahtuma avaa Teurastamon pihat ja parkkipaikat ruokarekkojen, markkinamyyjien, musiikki, ja taide-elämyksille aina yön pikkutunneilla asti. Tänä vuonna kaupunkilaiset pääsivät osaksi Hohto-installaatiota, jossa kudottiin värikäs verkko langoista, ja luomaan upeita kukkaseppeleitä hehkuvissa kesän väreissä.

Lähde makumatkalle Teurastamolle

Teurastamo sijaitsee Helsingin Kalasataman ja Sörnäisten kupeessa osoitteessa Työpajankatu 2, 00580 Helsinki. Perille pääset busseilla 55 ja 56. Myös Kalasataman metroasema on aivan Teurastamon kupeessa.

Tutustu Teurastamon kulttuuritarjontaan.

Kuvat Aki Rask

Jaa sivu

Kalasataman Loisto

Kalasataman Loisto

Kalasataman tornit tarjoavat aivan uudenlainen tavan asua Suomessa

Katso asunnot
Kalasataman Horisontti

Kalasataman Horisontti

Suuntaa katse Horisonttiin ja varaa toimitilasi nyt

Tutustu Horisonttiin

Samankaltaiset artikkelit