Vastaavatko toimitilasi tulevaisuuden haasteisiin?

Toimitilat

Vastaavatko toimitilasi tulevaisuuden haasteisiin?

Koronakevät muutti toimitilatarpeita pysyvästi. Yhä useamman siirryttyä etätöihin herää kysymys: Mihin toimitilaa tulevaisuudessa tarvitaan, ja miten työntekijät houkutellaan takaisin työpaikoille? Selvitimme, mikä tekee toimitilasta viihtyisän ja toimivan.

Mihin toimitilaa tulevaisuudessa tarvitaan?

Tänä vuonna miljoona suomalaista siirtyi yhdessä yössä työpaikoilta etätöihin. Muutos oli nopea ja raju, mutta yllättävän onnistunut. Nyt näyttää siltä, että etätyöt tulivat Suomeen jäädäkseen, riippumatta siitä, onko niille terveydellistä tarvetta vai ei.

Mielenkiintoista kyllä, etätöiden lisääntymien on samalla näyttänyt työyhteisön ja perinteisen toimiston voiman. Työkulttuuri, yhdessä tekeminen, työtunnelma, sosiaaliset kontaktit ja ennen kaikkea kaikki kehitystyö ovat niitä asioita, jotka eivät etätyötä tehdessä edisty entiseen malliin. Tarve hyvälle toimitilalle on säilynyt, mutta samalla vaatimukset toimitiloille ovat kasvaneet, kun etätyöstä on tullut vakavasti otettava vaihtoehto toimistolle.

Miten houkutellaan työntekijät takaisin työpaikoille?

Uuden tekeminen, kehitystyö ja innovointi vaativat tuekseen aina luovuutta ja miellyttävää ympäristöä. Työympäristön tulee olla tällöin sellainen, jonne halutaan tulla ja jossa viihdytään yhdessä muiden kanssa. Työpisteeltä poistuminen, satunnaiset tapaamiset ja kohtaamiset ruokkivat tutkitusti luovuutta ja parantavat ongelmanratkomiskykyä, joten paluuta koppikonttoreihin tuskin tullaan enää näkemään. Omaa tilaa ja viihtyvyyttä täytyy hankkia muilla keinoin. Nyt hyvän työtilan tulee olla paljon enemmän kuin oma työpöytä sermin takana. Täytyy huomioida, miten voimme kohdata ja työskennellä yhdessä myös fyysisesti, turvallisuus-näkökohtia unohtamatta.

Mikä tekee työtilasta viihtyisän ja toimivan?

Aistien altistamien positiivisella tavalla pitää aivot käynnissä. Miellyttävät, inspiroivat näkymät työpisteeltä, sekä työpisteiden muuntojoustavuus ovat niitä asioita, jotka puhuttavat toimitilojen suunnittelijoita ja käyttäjiä. Toki miellyttävään ympäristöön kuuluu myös rauhallisia tiloja, joihin voi halutessaan vetäytyä.

Monella toimialalla työpaikan viihtyisyydestä on tullut tärkeä keino kilpailla parhaista työntekijöistä. Tällöin myös työpaikan ympäristö voi vaikuttaa merkittävästi. Onko työpaikalle helppo ja nopea tulla, onko työpaikalle tultaessa tai lähtiessä lähistössä riittävästi palveluja, jotta työntekijän on helppo hoitaa päivittäiset asiat tai vaikkapa harrastukset. Onko työympäristön lähellä luontoa, puistoja tai viheralueita? Ja ehkäpä se kaikkein tärkein, mutta vaikeasti mitattava. Minkälaisen mielikuvan toimitila antaa yrityksestä? Sekä työntekijälle että asiakkaille. Voiko toimitila vaikuttaa mielikuvaan koko yrityksestä? Parhaimmillaan toimitilalla voi olla selvää vetovoimaa. Tuonne halutaan mennä töihin tai tuolla halutaan asioida. Joka päivä.

Toimitila on yrityksen yksi tärkeimmistä työvälineistä. Niissä on eroja samalla tavalla kuin muissakin työkaluissa. Ja vain huippuvälineillä voi tehdä huipputulosta.

Onko sinun toimitilasi sellainen, josta voit olla aidosti ylpeä? Sellaisen löydät helposti täältä.

Jaa sivu

Kalasataman Horisontti

Kalasataman Horisontti

Horisontti on Suomen ensimmäinen toimistopilvenpiirtäjä. 26-kerroksinen Horisontti kohoaa 111 metrin korkeuteen ja sen toimistotiloista on mahtavat merinäkymät. Kulkuyhteydet autolla tai julkisilla ovat erinomaiset, ja alakerrassa sijaitsee kauppakeskuksen monipuoliset palvelut.

Tutustu kohteeseen

Tarvitsetko tulevaisuuden toimitilaa? Ota yhteyttä ja kysy lisää Kalasataman Horisontista.

Juha-Matti Kiiski

Juha-Matti Kiiski

Asiakkuuspäällikkö

juha-matti.kiiski@srv.fi040 084 1213
Ota yhteyttä

Samankaltaiset artikkelit