Tulevaisuuden Tikkurila lapsen silmin

Asuminen

Tulevaisuuden Tikkurila lapsen silmin

Miltä näyttää tulevaisuuden Tikkurilan katukuva? Entä miltä tikkurilalaisten kodit nyt näyttävät? Tähän vastauksensa antoivat Tikkurilan seurakunnan kerholaiset, kun keskustan uuden asuinkorttelin peruskiveen muurattiin lasten tekemä taideteos ”Koti Tikkurilassa”.

Teoksen sisältöä suunnittelemassa ja toteuttamassa ovat olleet mukana Tikkurilan seurakunnan järjestämä koululaisten iltapäiväkerho ja Ilolan päiväkerho. Elokuun 2019 aikana toteutetun teoksen tekemiseen osallistui yhteensä 38 lasta, joista päiväkerhossa on seitsemän 3-5 vuotiasta lasta ja iltapäiväkerhossa 31 koululaista 1.- ja 2. luokalta.  Teoksen pohjana on käytetty Vantaan opaskarttaa, johon on liitetty piirustuksia teemalla ”Koti Tikkurilassa”. Lapset ovat itse piirtäneet ja sijoittaneen talonsa karttaan. Teoksessa esiintyvät talot ovat taloja, joissa lapset itse asuvat, tai sellaisia joissa he haluaisivat asua. Joukossa on myös muita Tikkurilan kaupunkikuvasta tuttuja rakennuksia, kuten koulu, kirkko ja kauppa. Lopputuloksena on iloinen teos, jossa näkyy miltä tikkurilalainen koti näyttää lapsen silmin vuonna 2019.

Taideteos suljettiin metalliseen aikakapseliin tuleville sukupolville avattavaksi, ja muurattiin Tikkurilan uuden asuinkorttelin peruskiven muurausjuhlassa elokuun 2019 lopussa.

Jaa sivu

Tutustu tikkurilan uuteen keskustaan

Samankaltaiset artikkelit