Tornitalojen kasvatti Elias

Rekrytointi

Tornitalojen kasvatti Elias

Elias Kinnunen toimii SRV:llä sisätöiden aluevastaavana Kalasataman Lumo One -tornityömaalla. Ennen tätä pestiä Elias on ehtinyt toimia talossa melkein kymmenen vuoden ajan ja kivunnut kirvesmiehestä nykyiseen vaativaan työhönsä muuntokoulutuksen, työnjohtajaharjoittelun ja tinkimättömän työn kautta.

Elias on ehtinyt nähdä SRV-vuosiensa aikana tornin jos toisenkin nousevan taivaisiin: 78-metrisen Niittyhuipun Niittykummussa sekä 134-metrisen Majakan, 124-metrisen Loiston ja nyt nousemassa olevan 120-metrisen Lumo Onen Kalasatamassa.

Steppi kerrallaan isompiin vastuisiin

Tornitalojen tahtiin on myös Eliaksen urapolku kehittynyt. Hän aloitti SRV:llä kirvesmiehenä vuonna 2012 ja suoritti muuntokoulutuksen kautta rakennustuotannon erikoisammattitutkinnon ja siihen liittyvän työnjohtoharjoittelun Niittyhuipussa vuonna 2016.

Eliaksen työt ovat aina painottuneet sisätöihin. Nyt aluevastaavana Elias on vastuussa Lumo Onen sisätöiden aikataulu-, kustannus- ja laatuasioista. Käytännössä hän osallistuu sisätöiden seurantaan koko rakentamisen kaaren ajan eli hankinnasta urakan päättymiseen asti, mikä auttaa ennakoimaan ja pitämään ammattitaitoisesti huolta omista vastuualueistaan. Eliaksen päivittäiset työkaverit ovat muut SRV:läiset kuten työnjohtajat, työmaapäällikkö ja työpäällikkö.

Hienoissa projekteissa on ilo olla mukana

Erityistä ylpeyttä Elias tuntee siitä, että hän on saanut olla SRV:n asuntorakentamisen haastavimmissa projekteissa mukana. Tornitaloissa sisätyövaiheita on enemmän kuin tavallisessa kerrostalossa ja työturvallisuus vaatii erityistä tarkkuutta. Oman mausteensa työpäivään tuovat huikeat näkymät.

”Isot projektit, jotka tehdään hyvällä organisaatiolla, kuten nyt Lumo Onessa, ovat työssäni parasta. Porukallamme on todella ammattimainen ote, ja jokainen meistä tietää, miksi on työmaalla ja mitä pitää tehdä. Olemme ylpeitä siitä, mitä teemme. Silloin lopputulos on laadukas kaikilta osin, erityisesti työturvallisuuden ja laadun osalta.”

Eliaksella on selkeä näkemys, miten harjoittelusta saa eniten irti, töissä etenee ja pitkissä ja haastavissa projekteissa pärjää: ”Oikealla asenteella pääsee pitkälle. Pärjäät hyvin, kun olet sosiaalinen ja sinulla on kova oppimisen imu. Kannattaa myös muistaa, että työ on pitkäjänteistä tekemistä ja on tärkeä pitää huolta, ettei tule turnausväsymystä.”

Elias SRV:n työmaalla Kalasatamassa

Hyvällä porukalla maaliin

SRV:lle Elias hakeutui aikanaan kotipiiristä saadun hyvän palautteen vuoksi. ”Kynnys lähteä alalle oli matala, koska rakentaminen menee meillä suvussa ja kaveripiirissäkin oli paljon rakentajia. Isäni on myös työskennellyt SRV:llä ja hän suositteli yritystä minulle”, Elias kertoo.

SRV:llä Elias on saanut sopivassa suhteessa vastuuta ja luottamusta sekä apua ja tukea. ”Työssäni on syntynyt tunne, että mielipiteilläni on merkitys ja että niitä kuunnellaan. Myös hyvä työilmapiiri on henkilökohtaisesti minulle tärkeä tekijä. Mukava porukka on se tärkein syy tulla hyvällä fiiliksellä töihin joka aamu”, tiivistää Elias.

Vaikka tornitalosta pilkottaviin maisemiin onkin tottunut, maisemien upeutta ei voi kieltää. ”Aamulla kun katson idästä auringon nousua, niin onhan se pysäyttävä näky. Kun lattiat ovat asunnoissa valmiita ja näkee työn lopputuloksen niin näyttäväthän ne asunnotkin ihan mielettömän upeilta”, kertoo Elias.

Viimeisimpänä onnistumisen hetkenä ja suurena motivaation lähteenä Elias pitää viimeisimmän tornitaloprojektin eli Loiston valmistumista. ”Loistossa oli mukana todella hieno porukka, lopputulos oli laadukas ja asukkaat olivat asunnoistaan tyytyväisiä. Nyt keskitymme saamaan yhtä upeasti valmiiksi Lumo Onen tornin, joka valmistuu kesällä 2022”, Elias kertoo.

Aurinko nousee Loistossa
Kalasatamassa pääsee ihailemaan upeita auringonnousuja. Kuva Elias Kinnunen.

Jaa sivu

Hae meille harjoitteluun

Hae meille harjoitteluun

SRV:n harjoitteluhaku on tarkoitettu rakennusalan amk- ja yliopisto-opiskelijoille. Etsimme vuosittain harjoittelijoita SRV:lle pääkaupunkiseudun ja Pirkanmaan lisäksi myös Oulun sekä Turun alueyksiköiden työmaille.

Tutustu harjoitteluhakuumme
Tule rakentamaan kanssamme!

Tule rakentamaan kanssamme!

Haemme rakentamisen ammattilaisia pääkaupunkiseudulla ja Tampereella.

Katso avoimet työpaikat

Samankaltaiset artikkelit