Toppilansalmesta on kasvamassa Oulun merellinen viihtymiskeskus

Asuminen

Toppilansalmesta on kasvamassa Oulun merellinen viihtymiskeskus

Toppilansalmen merellinen alue on kasvamassa Oulun mielenkiintoiseksi tapahtuma- ja viihtymiskeskukseksi New Yorkin Central Parkin tapaan. Toppilansalmen alueella yhdistyvät luonto ja meri, oululaisen merenkulun historia ja perinteet kaupunkimaiseen asumiseen ja omaleimaiseen korttelimiljööseen. Unohtamatta tietenkään alueen isompaa puistoa, asukkaiden omaa vihreää henkireikää kaupunginosansa keskellä.

Kartanohotelli, rantaravintola ja pienvenesatama

Alue on kiinnittänyt myös palvelujen tarjoajien huomion, ja esimerkiksi Toppilansalmen vanhaa huvila-asutusta edustava Ellalan kartano on heräämässä uuteen kukoistukseen kartanohotellina ja erilaisten tapahtumien pitopaikkana. Möljän sillan kupeeseen on jo saatu viihtyisä terassi ja kahvila täksi kesäksi. Ensi kaudelle on rantaan rakentumassa uusi rantaravintola.

Alueen merellisyyden uuteen kukoistukseen nostanut 70 paikkainen pienvenesatama valmistui kesän alussa ja jonka uskotaan houkuttelevan kävijöitä Perämeren länsipuoleltakin. Pienvenesataman yhteydessä on rantautumislaituri sup-lautailijoille, melojille ja veneilijöille ja lisää vierasvenepaikkoja avataan ensi kaudeksi, joten alueen asukkailla on loistava mahdollisuus aloittaa uusi merellinen liikauntaharrastus. Puitteista se ei jää enää kiinni.

Oulu Toppilansalmi

Enemmän kaupunkia kaupunkiin

Oulun Toppilansalmi on loistava esimerkki siitä, miten kaupunkisuunnittelu ottaa tänä päivänä huomioon ihmiset ja heidän sosiaaliset tarpeensa. Ennen kaupunkien laitamille luotiin nukkumalähiöitä, joissa nimensä mukaisesti käytiin nukkumassa ja lataamassa akkuja. Työ ja sosiaalinen elämä olivat jossain muualla.

Nyt uusia alueita suunnitellaan asukkaiden viihtyvyyden ehdoilla. Uusille asuinalueille halutaan luoda puitteita vapaa-ajan harrastuksille, sosiaaliselle kanssakäymiselle ja yleiselle viihtyvyydelle. Luodaan mahdollisuuksia elää ja viihtyä omilla kulmilla. Rakennetaan enemmän kaupunkia kaupunkiin. Ja kuten joku tämän artikkelin kirjoittajaa fiksumpi on joskus todennut: kaupunkilaisen velvollisuutena oppia käyttämään kaupunkia ja sen tarjoamia mahdollisuuksia. Se tekee asukkaasta oikean kaupunkilaisen.

 

 

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit