Sisäilman laatu on oleellinen osa toimitilaa

Toimitilat

Sisäilman laatu on oleellinen osa toimitilaa

Tiesitkö, että sisäilman laatu on oleellinen osa henkilöstön viihtyvyyttä ja työhyvinvointia? Etenkin vanhoissa kiinteistöissä tuppaa olemaan sisäilmaongelmia. Helpoin ratkaisu sisäilmaongelmien selättämiseen on vaihtaa toimitila uuteen. Uusissa toimitilakohteissa sisäilman laatu otetaan huomioon jo suunnitteluvaiheessa ja modernissa talotekniikassa. Yritys voi toimitilavalinnoillaan vaikuttaa merkittävästi työntekijöidensä hyvinvointiin.

Vanhojen kiinteistöjen ongelmana huono sisäilma

Väsyttääkö, eikä ajatuskaan oikein kulje? Tuttu tilanne monissa suomalaisissa konttoreissa varsinkin iltapäivisin. Syy saamattomaan oloon johtuu usein heikosta sisäilman laadusta. Päivän happivarasto on käytetty, eikä ilma vaihdu kunnolla. Laadukas ja viihtyisä sisäympäristö on terveyden ja hyvinvoinnin kannalta tärkeä. Suomessa työikäiset ihmiset viettävät ajastaan noin 90 % sisätiloissa, joten sisäilmalla on yllättävän suuri vaikutus suoraan työn tuottavuuteen.

Ennen koronaa tehtyjen tutkimusten mukaan Suomessa oli oireillut lähes puoli miljoonaa työikäistä sisäilman laadun takia tutkimusta edeltävän vuoden aikana. Jopa joka viides työikäinen nainen ja joka kymmenes työikäinen mies koki saaneensa vuoden aikana oireita työpaikkansa sisäilmasta. Tämä vastaa Suomessa noin 400 000 yli kolmekymppistä työikäistä. Koko työuransa aikana oireita oli kokenut miehistä vajaa viidennes ja työikäisistä naisista jopa kolmasosa. Huonosta sisäilmasta henkilöstölle aiheutuvat oireet ovat siis harmillisen yleisiä!

Mikä avuksi?

Sisäilman ongelmat aiheutuvat yleensä vanhoista rakennuksista. Vanhojen rakennusten sisäilman parantamiseksi on olemassa toimenpiteitä, mutta helpoin ratkaisu on yksinkertaisesti vanhan toimitilan vaihtaminen uuteen. Uudiskohteissa sisäilma-asiat suunnitellaan alusta asti oikein, jolloin voidaan välttää vanhojen kiinteistöjen ongelmat.

Uuden toimitilan hyötyjä

Kun vaihdetaan toimitilaa, on hyvä tehdä vertailua uudiskohteiden ja vanhempien kiinteistöjen välillä. Uudiskohteet ovat vanhoihin nähden etulyöntiasemassa monessakin asiassa. Jos käyttäjä tulee mukaan jo uudiskohteen suunnitteluvaiheessa, on mahdollista päästä vaikuttamaan moniin asioihin ja räätälöinteihin. Yritys tai organisaatio voi suunnitella juuri sellaiset tilat kuin heidän tarpeensa on. Uudet tilat ovat muuntojoustavia. Uusiin tiloihin tulee myös moderni talotekniikka, ja esimerkiksi juuri sisäilma-asiat voidaan huomioida heti alusta lähtien, jolloin ongelmia ei pääse syntymään. Työnantajan on tärkeää pitää huolta henkilöstönsä hyvinvoinnista ja riittävästä sisäilman laadusta. Ongelma korjaantuu helpoiten vaihtamalla toimitilat uudiskohteeseen.

Uudiskohteena Vantaan Pressi Smart Premises: ”Uusin talotekniikka varmistaa sopivat olosuhteet kaikille”

Hyvä esimerkki uudesta talotekniikasta ja sisäilman laadun huomioimisesta on Vantaalle rakennettava uudiskohde PRESSI Smart Premises. Pressi koostuu kolmesta talosta (A, B ja C), joista C-talo on jo valmistunut ja seuraaviin taloihin (A ja B) etsitään parhaillaan vuokralaisia. Pressi on kohteena moderni, ympäristöystävällinen ja energiatehokas. Pressin talot yhdistää energiaväylä.

Tekoäly ja digitalisaatio ovat vahvasti mukana Pressin talotekniikassa. Nykyaikainen rakennusautomaatio helpottaa huomattavasti kiinteistön ylläpitoa. Se ohjaa myös Pressin eri järjestelmiä ja mahdollistaa niiden reaaliaikaisen seurannan.

Pressin ilmanvaihdossa seurataan sisäilman olosuhteita jatkuvasti, ja mahdollisista poikkeamista saadaan välittömästi tieto ylläpidolle. Henkilöstön viihtyvyys ja hyvä sisäilma on oleellinen osa Pressin suunnittelua.

Jatkuva sisäilman monitorointi ja reagoinnit mahdollisiin poikkeamiin ovat avainasemassa siinä, että sisäilman laatu pysyy koko ajan hyvällä tasolla. Pelkällä koneellisella ilmanvaihdolla tai ilmastoinnilla ei ole mahdollista päästä samaan lopputulokseen.

Tuumasta toimeen!

Vantaan Pressi on loistava esimerkki uuden talotekniikan tuomista hyödyistä. Vanhojen kiinteistöjen sisäilmaongelmat ratkeavat helpoiten päivittämällä toimitilat uudiskohteeseen. Lue lisää Pressistä ja pistä toimitilastrategiasi uudelleenmietintään!  www.srv.fi/toimitilat/pressi

Jaa sivu

Pressi – monimuotoista toimitilaa

Pressi – monimuotoista toimitilaa

Vastuulliseksi suunniteltu Pressi Smart Premises sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Vantaankoskella. B-talo on valmistunut 10/2022.

Kysy vapaista tiloista

Haluatko kuulla lisää uudiskohteista ja Pressistä?

Juha-Matti Kiiski

Juha-Matti Kiiski

Asiakkuuspäällikkö

juha-matti.kiiski@srv.fi040 084 1213
Ota yhteyttä

Samankaltaiset artikkelit