Toimitilaa työntekijöiden ehdoilla

Toimitilat

Toimitilaa työntekijöiden ehdoilla

Miten henkilöstö houkutellaan tulevaisuudessa takaisin toimistoille? Toimitilan sijainti, viihtyvyys ja ympäröivät palvelut ovat avainasemassa: toimistolle menemisen tulisi olla henkilöstölle hyödyksi eikä haitaksi. Henkilöstö viihtyy paremmin, kun toimisto sijaitsee kattavien palveluiden äärellä.

Etätöistä takaisin viihtyisään toimistoon, palveluiden äärelle

Etätyö tuli toimistotyöhön jäädäkseen. Esimerkiksi Suomen Yrittäjien teettämän kyselyn mukaan yli 70 % työelämässä olevista haluaa tehdä jatkossakin etätöitä. Etätyöhalujen määrä on suoraan verrannollinen työntekijöiden tyytymättömyyteen omia toimitiloja kohtaan.

Toimistojen pitääkin houkutella ihmiset palaamaan takaisin vapaaehtoisesti. Siksi niistä on tehtävä niin vetovoimaisia, että työntekijät tahtovat viettää niissä aikaansa. Ja mikä olisi vetovoimaisempaa kuin ympäristö, missä muutenkin halutaan elää ja viettää aikaa? Tulevaisuuden toimistojen ympäristössä on ravintoloita, päiväkoteja, kouluja, kauppoja ja muita päivittäin käytettäviä palveluita. Elämästä tyhjät toimistokorttelit edustavat mennyttä aikaa.

Kalasatamasta palvelukeskittymä

Erityisesti Kalasatama on oiva sijainti toimitiloille palveluiden keskellä; Kalasatama tunnetaan Helsingin tapahtumakeskuksena. Kulttuuritapahtumien painopiste halutaan jatkossakin keskittää nimenomaan Kalasatamaan ja Suvilahteen. Helsinki haluaa tukea omaleimaisen ja paikallisen kulttuurin syntymistä sekä tapahtumien synnyn edellytyksiä. Monien festivaalien tapahtumapaikkaa, Suvilahden aluetta, halutaan laajentaa entisestään ympärivuotiseksi kulttuuri- ja tapahtuma-alueeksi. Festivaalien lisäksi Helsingin tavoite on, että Suvilahdessa voidaan tulevaisuudessa järjestää monipuolisesti myös mm. pienempiä kulttuuritapahtumia, koko perheen tapahtumia sekä liikkumis- ja harrastetapahtumia.

Tämän mahdollistamiseksi alueelle on suunniteltu uutta tapahtumakeskusta, Suvilahti Event Hubia. Tapahtumakorttelin rakentamisen pohjaksi järjestettiin arkkitehtikilpailu, jonka voittajaksi valittiin vuoden alussa Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy:n ehdotus ”CONTIKI”.

Alueella työskenteleville Teurastamon afterworkit ovat jo tuttu tapa verkostoitua ja tutustua muihin alueen toimijoihin.

Helsingin Kalasatama on hyvä esimerkki paikasta, joka on suunniteltu alusta alkaen alueen asukkaiden tarpeisiin. Kalasatamassa kaikki palvelut löytyvät kaupunginosan keskeltä, eivätkä sen laidalle sijoitetuista massiivisista peltihalleista. Tämä tietysti palvelee myös alueella työskenteleviä. Kaikki etsimäsi on kätevästi kotimatkasi varrella, halusitpa töiden jälkeen kuntosalille, ostoksille tai elokuviin.

Toimitilaan panostaminen

Työympäristöön ja omiin toimitiloihin kannattaa siis panostaa. Se on sijoitus, jolta voi odottaa vastinetta. Monella toimialalla kasvu syntyy parhaista osaajista, joten työympäristöllä on menestyksen kannalta keskeinen merkitys. Kalasataman pilvenpiirtäjät, ympäröivä meri ja näköala koko Helsingin ylle muodostavat hyvälle toimitilalle puitteet, jossa on tavallista helpompi inspiroitua.

Toimitilaa Kalasataman Horisontista

Suomen ensimmäinen toimistopilvenpiirtäjä, Kalasataman Horisontti, tulee rakentumaan Kalasataman ytimeen ja sen toimitilojen vuokraus on jo käynnissä. Lue lisää, miten Kalasataman Horisontti voi palvella yrityksesi kasvutarinaa ja ota yhteyttä. Suunnitellaan yhdessä yrityksesi askelmerkit huipulle!

Jaa sivu

Kalasataman Horisontti

Kalasataman Horisontti

Horisontti on Suomen ensimmäinen toimistopilvenpiirtäjä. 26-kerroksinen Horisontti kohoaa 111 metrin korkeuteen ja sen toimistotiloista on mahtavat merinäkymät. Kulkuyhteydet autolla tai julkisilla ovat erinomaiset, ja alakerrassa sijaitsee kauppakeskuksen monipuoliset palvelut.

Tutustu kohteeseen

Lisätietoja:

Ota yhteyttä

Samankaltaiset artikkelit