Tikkurilasta Berliiniin on lyhyt matka

Asuminen

Tikkurilasta Berliiniin on lyhyt matka

Vuonna 2015 käyttöön otettu Kehärata on yhdistänyt toisiinsa kaukojuna- ja lentoliikenteen ja tuonut sujuvan yhteyden Helsinki-Vantaan lentoasemalle kaikkialta Suomesta. Kehäradan junat liikennöivät kymmenen minuutin vuorovälein ja junat pysähtyvät kaikilla kehäradan asemilla.

Kehärata on uudistanut monia asuinalueita ja luonut kokonaan uusia. Kehäradan varrelle rakennettiin viisi uutta asemaa, Kivistön, Leinelän ja Vehkalan pinta-asemat sekä Aviapoliksen ja Lentoaseman tunneliasemat. Tämän seurauksena esimerkiksi Vantaan Kivistö on muuttunut pienestä maalaistaajamasta uudeksi ja elinvoimaiseksi asuinalueeksi. Nyt Kivistössä asuu tuhansia uusia asukkaita ja sieltä pääsee helposti kaikkialle pääkaupunkiseudulle. Koko Kivistön alue houkuttaa asukkaista aivan uudella tavalla. On arvioitu, että Kivistöön tulee muuttamaan jopa 30 000 ihmistä tulevina vuosina.


Aviapolikseen on kehäradan seurauksena puolestaan noussut pohjoismaitten nopeimmin kasvava työpaikkakeskittymä. Aviapoliksen alueella arvioidaan työskentelevän tulevaisuudessa jopa 50 000 henkeä.

Kehärata on tuonut uutta nostetta Tikkurilaan

Kehäradan mukana tulleet uudet asukkaat ja uudet työpaikat ovat nostaneet radan varren houkuttavuutta muuallakin. Erityisesti Tikkurilaa katsotaan asuinpaikkana aivan uusin silmin. Tikkurila on perinteinen liikenteen keskittymä, onhan Tikkurilassa yksi maamme vanhimmista rautatieasemista. Nyt Aviapoliksessa työskentelevät ovat löytäneet Tikkurilan ja alueen väkiluku kasvaa muuta pääkaupunkiseutua voimakkaammin. Eikä ihme, Tikkurilasta Aviapolikseen pääsee kehäradalla vain viidessä minuutissa. Tikkurilan asemalle pysähtyvistä kaukojunista pääsee kehäradalla lentoasemalle vain kahdeksassa minuutissa. Helsingin keskustasta matka lentoasemalle kestää kehäradalla puolestaan 27 tai 32 minuuttia, riippuen siitä kumpaa reittiä matkan taittaa.


Paljon työkseen matkustavat ovat jo tämän huomanneet. Samoin on huomattu Tikkurilan keskustan uudistunut ilme. Tikkurilan keskusta ei koostu enää harmaista halpahalleista. Niiden tilalle on rakennettu viihtyisiä kaupunkikortteleita nykyajan vaatimukset täyttävine asuntoineen. Silti Tikkurilassa asuntojen hintataso on pääkaupunkiseudun mittakaavassa edelleen varsin houkutteleva. Tikkurilan menestykselle onkin helppo ennustaa jatkoa.

Jaa sivu

Kohteitamme kehäradan varrella

Samankaltaiset artikkelit