Tikkurilan uusi asuinkortteli luo elävää kaupunkikeskustaa

Asuminen

Tikkurilan uusi asuinkortteli luo elävää kaupunkikeskustaa

Tikkurila elää nyt muutoksen aikaa ja suosittu asuinalue saa uutta ilmettä. Virstanpylväänä uudistumiselle juhlistettiin peruskiven muurausta torstaina 29. elokuuta Tikkurilan keskustassa, johon rakentuu SRV:n ja NREP:n yhteishankkeena uusi seitsemän kerrostalon asuinkortteli.

”Asuntotyömailla ei peruskiven muurausjuhlaa ole aiemmin järjestetty, mutta nyt olemme uuden äärellä luomassa tulevaisuuden Tikkurilaa, joten ensimmäisten asuintalojen rakentaminen saa arvoisensa käynnistyksen”, kertoi SRV:n asuntoliiketoiminnan johtaja Antero Nuutinen juhlapuheessaan. ”Tikkurilan uudet kodit tulevat tarjoamaan ainutlaatuista asumismukavuutta keskellä virkeää kaupunkielämää ja palveluita.”

Kuvaaja: Sakari Manninen, Vantaan kaupunki

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen korosti puheessaan Tikkurilaa Vantaan kaupunginosien helminauhan timanttina: ”Uudisrakentamisen myötä Tikkurilasta tulee tiivis, kaupunkimainen keskus. Tavoitteenamme on ihmisten mittakaavainen elävä kaupunki, jossa on runsaasti kauppoja ja ravintoloita, keskustakortteleiden kivijaloissa, toreja, ja kaupunki vihreää.”

Kuvaaja: Sakari Manninen, Vantaan kaupunki

Viistot viherkatot ja rohkeaa arkkitehtuuria

Keskeiselle paikalle vastapäätä Vantaan kaupungintaloa uuden kirkon kupeeseen rakentuva kortteli sisältää seitsemän kerrostaloa, joihin tulee yhteensä noin 450 asuntoa, pysäköintihalli sekä liiketilaa noin 800 neliömetriä. Rakennusten korkeudet vaihtelevat viidestä kahdeksaan kerrokseen. Korttelikokonaisuudelle omaleimaista ilmettä antaa rohkea arkkitehtuuri sekä voimakkaasti muotoiltu viherkatto.

”Tavoitteenamme NREP:llä on kehittää viihtyisiä kaupunkiympäristöjä, joissa ihmisten ja yritysten on hyvä toimia. Uusi moderni asuntokortteli tuo uutta elinvoimaa Tikkurilaan, jossa asunnoille on myös suuri kysyntä”, kertoi NREPin osakas Mikko Räisänen. ”Meille oli alusta asti selkeää, että tämä on niin hieno paikka, että se ansaitsee normaalista poikkeavan suunnitelman. Silmiinpistävin erikoisuus tässä verrattuna normaaliin asuinrakentamiseen ovat nämä viistot viherkatot ja rakennuksen korkeuserot.”

Kuvaaja: Sakari Manninen, Vantaan kaupunki

Ensimmäisten NREP:lle rakennettavien talojen rakentaminen käynnistyi keväällä ja arvioitu valmistumisajankohta on keväällä 2021. Kahteen asuinkerrostaloon rakentuu 194 modernia asuntoa; näppäriä yksiöitä, kahteen suuntaan aukeavia kaksioita sekä läpitalon kolmioita. Ensimmäisen gryndikohteen ennakkomarkkinointi käynnistyy syksyn aikana, ja rakentaminen käynnistyy arviolta alkuvuodesta 2020.

Aikakapseliin tikkurilalaisten lasten taideteos

Peruskiven muurauksen yhteydessä rakennusten perustuksiin muurataan aikakapseli, joka aikanaan kertoo tuleville sukupolville kapselin hautaushetkestä. Naapurissa kirkon työmaalla vietettiin vastaavaa juhlaa juuri keväällä, ja samalla avattiin aikakapseli 50-luvulta. Kapselin avulla kerrotaan tuleville sukupolville kapselin hautaushetkestä.

Tikkurilan peruskiveen muurattavaan aikakapseliin laitettiin peruskirja, Suomen kolikot, tuorein Vantaan Sanomat sekä Tikkurilan seurakunnan kerhon lasten tekemä taideteos. Teoksen pohjana on käytetty Vantaan opaskarttaa, johon on liitetty piirustuksia teemalla ”Koti Tikkurilassa”.

Jaa sivu

Tutustu Tikkurilan uuteen keskustaan

Tulevaisuuden Tikkurila lapsen silmin

Tulevaisuuden Tikkurila lapsen silmin

Lue tarina

Samankaltaiset artikkelit