Tikkurila on todellinen kasvukeskus

Asuminen

Tikkurila on todellinen kasvukeskus

Koko Vantaa kasvaa ja tiivistyy voimakkaasti. Vantaan väestön määrä lisääntyy lähimmän viiden vuoden aikana noin 1,8 prosentin vuosivauhdilla. Tämä tarkoittaa yli 4000 hengen vuosittaista kasvua. Vuoden 2018 alussa Vantaalla väestöä oli 223 027 henkeä. Vantaa ei siis enää ole Helsingin kehyskunta vaan oma elinvoimainen kaupunkikeskus.

Ennusteen mukaan vuonna 2025 väestöä on 253 000 henkeä, vuonna 2035 yli 278 000 henkeä ja 296 000 henkeä vuonna 2045. Uusi väki tarvitsee paljon asuntoja ja onkin ennustettu, että vuosina 2018–2027 Vantaalle valmistuu keskimäärin 3 500 asuntoa vuodessa, joista 87 prosenttia valmistuu kerrostaloihin.

Vantaan suuralueista tällä hetkellä prosentuaalisesti voimakkaimmin kasvavat Kivistö, Aviapolis ja Myyrmäki, joiden kasvu perustuu runsaaseen asuntorakentamiseen. Asukasmäärällisesti eniten kasvaa kuitenkin Vantaan merkittävin kaupunkikeskus Tikkurila, jossa väestö on kasvanut yli tuhannen hengen vuosivauhdilla.

Tikkurilassa kasvua on suunniteltu järkevästi ja aluetta on muokattu päämäärätietoisesti entistä kaupunkimaisemmaksi. Entiset piste-elementtitalot ovat kadonneet ja tilalla on useita viihtyisiä kaupunkikortteleita kivijalkakauppoineen. Aivan Tikkurilan ytimeen on saatu paljon uusia palveluja Kauppakeskus Dixin muodossa ja ennestään hyvät kulkuyhteydet ovat parantuneet 2015 valmistuneen kehäradan myötä. Nyt Tikkurilan keskustasta pääsee viidessä minuutissa muutaman kilometrin päässä sijaitsevalle Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Matka Helsingin keskustaan kestää Tikkurilasta 16 minuuttia. Pääkaupunkiseudulla molemmat ajat ovat lähes käsittämättömän lyhyitä. Ei siis ihme, että juuri Tikkurilaan halutaan muuttaa ja siellä halutaan elää.

Lähde: Vantaan kaupunki

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit