Tiesitkö tämän korkeasta rakentamisesta?

Asuminen

Tiesitkö tämän korkeasta rakentamisesta?

 1. 1

  SRV rakentaa Suomen korkeimpia asuintaloja.

 2. 2

  Helsingin Kalasataman REDIin rakennetaan kahdeksan tornitaloa, joista korkein on 132 metriä. Jo valmistuneita asuintorneja ovat Espoon Niittykumpuun kohonnut Espoon korkein rakennus, Niittyhuippu, sekä Oulussa 50 metriin kurkottava 16-kerroksinen Satamarannan Masto. Lisäksi suunnittelemme Espoon Keilaniemeen tornitaloja, joista korkeimmassa olisi 40 kerrosta.

 3. 3

  Maailman korkein rakennus on 828- metrinen Burj Khalifa Dubaissa.

 4. 4

  Kun alueelle rakennetaan korkea rakennus, talojen väleihin voi muodostua voimakkaita tuulia. Matalassa kaupunkikuvassahan tuuli ei yleensä aiheuta vaikeuksia. Tämä estetään esimerkiksi tuuliseinillä.

 5. 5

  Korkeiden talojen suunnittelussa tehdään lähes aina tuulitunnelikoe. Rakennuksesta ja sen ympäristöstä rakennetaan pienoismalli, joka laitetaan laboratoriossa tuulitunneliin. Korkeissa rakennuksissa työmaalla työntekijöitä suojaa sky deck -suojarakennelma

 6. 6

  Korkeissa rakennuksissa työmaalla työntekijöitä suojaa sky deck -suojarakennelma.

 7. 7

  Korkeissa rakennuksissa porrashuoneisiin ja hisseihin syntyy niin sanottu savupiippuvaikutus eli voimakas ilmavirtaus alhaalta ylös. Tämä vältetään tuulikaapeilla ja erilaisilla oviratkaisuilla.

 8. 8

  Suunnittelussa on tärkeää miettiä myös tehokas julkisivujen huolto, kuten ikkunoiden pesu ja mahdollisten saumojen uusiminen.

Lue lisää

Samankaltaiset artikkelit