Tavoitteena koti, jossa omistusasuminen on vuokraamista edullisempaa

Asuminen

Tavoitteena koti, jossa omistusasuminen on vuokraamista edullisempaa

SRV on noussut viime vuosina yhdeksi pääkaupunkiseudun suurimmista asuntorakentajista, ja tavoitteenamme on edelleen kasvattaa asuntorakentamisen osuutta liikevaihdosta. Samaan aikaan tarkoituksenamme on laajentaa asiakaskuntaa ensiasunnon ostajien ja lapsiperheiden suuntaan. Olemmekin kehittäneet uuden asumiskonseptin, jossa omistusasuminen on vuokraamista edullisempaa.

Ensimmäistä mallikohdetta ryhdytään rakentamaan Vantaan Keimolanmäkeen kesällä 2018. ”Jokainen ymmärtää, että edullisen hinnan vuoksi jostakin pitää tinkiä, mutta mistä? Tarkoituksenamme ei ole rakentaa miniasuntoja tai alhaisempaa laatua, vaan hyvään arkeen istuvia laadukkaita koteja. Tämän vuoksi olemme tutkineet asiakkaiden mielipiteitä siitä, mitkä seikat ovat hintaansa nähden tarpeellisia ja mitkä turhia”, asuntoliiketoiminnan johtaja Antero Nuutinen kertoo.

Share page

Rakentamiselle asetettujen vaatimusten tulee olla riittävän väljiä. Tähän tarvitsemme kaupunkien apua.

Uudessa konseptissa on keskitytty kahteen asiaan. Asiakastutkimusten ja asiakkaiden osallistamisen kautta on saatu tietoa siitä, mitä asioita lapsiperheet ja ensiasunnon ostajat kodeissaan arvostavat. Samaan aikaan omat asiantuntijamme ovat käyneet läpi rakentamisen kustannuksia ja miettineet, mitä kodeissa voitaisiin tehdä toisin, jotta tuloksena olisivat laadukkaat, mutta samalla alueen vuokratasoa edullisemmat asunnot. Uuden konseptin asuntoja ei myydä perinteiseen tapaan, vaan asukkaat pääsevät vaikuttamaan entistäkin aikaisemmin siihen, millaista on hyvä asuminen.

Juttu on alunperin julkaistu vuoden 2017 vuosikertomuksessa

Share page

Lue lisää

Samankaltaiset artikkelit