Tampereen Kannen areenan peruskivi muurattiin

Kaupunkien kehittäjä

Tampereen Kannen areenan peruskivi muurattiin

Tampereen Kannen työmaa muuttui upeaksi juhlatilaksi areenan peruskiven muurausta varten. Suuressa hankkeessa on monta kumppania ja peruskiven muuraus on hyvä hetki kokoontua yhteen.

Arkkitehti Daniel Libeskind avasti tilaisuuden  videotervehdyksellä, jossa hän korosti hankkeen merkittävyyttä. ”Tampereen Kansi ja areena muodostavat kaupunkiin uuden keskustan rautateiden päällä, yhdistäen kaupungin itä- ja länsiosat toisiinsa. Uusi jännittävä paikka elää ja viihtyä.”

Peruskiveen muurattavaan lieriöön laitettiin peruskirja, päivän sanomalehdet, voimassa olevat kolikot sekä Tapparan ja Ilveksen kiekot, jonka jälkeen Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly aloitti muurauksen. ”Tampereen Kansi ja areena on iso asia niin Tampereelle kuin koko Suomelle. Luomme elämyskaupungin”, Lyly toteaa.

Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly muuraamassa peruskiveä.

Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo

Hankkeella on takana jo pitkä historia, vaikka rakentamisen osalta areena on vasta aloitettu

Muurausta seuranneissa puheissa toistuivat hankkeen ainutlaatuisuus ja innostus siitä, että pitkään ollut visio tulevasta on toteutumassa ja Tampereelle saadaan uusi siluetti sekä uutta elinvoimaa. Kiitokset kuuluvat kaikille hankkeessa mukana olleille, yhdessä hanketta suunnitellaan, toteutetaan ja rakennetaan.

Peruskivenmuurauksessa musiikillisestä viihteestä vastasivat Waltteri Torikka, Jarkko Ahola sekä dj:nä, pituushypyn maailmanennätystä hallitseva, Mike Powell. Lisäksi maalaustaidetta paikalla oli tekemässä Dave Lindholm.

SRV:n hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila korosti puheenvuorossaan hyvää yhteistyötä, jolle hanke rakentuu. ”Hanke on niin SRV:lle, suunnittelijoille kuin rakentajille kova haaste ja teknisesti vaativa. Korkeasta laadusta ei tingitä ja hanketta viedään hyvässä yhteistyössä eteenpäin. Yhdessä rakennamme ja luomme maailman parhaan areenan ja kaupunginosan.”

Työmaalla rakentaminen jatkuu ja juhlia seuraavana päivänä valetaan 1 500 m2 lisää kantta. Turvallisuus, laatu ja yhteistyö kantavina voimina.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit