Tampereen asumisen uudet huiput

Asuminen

Tampereen asumisen uudet huiput

Kaupungit kasvavat yleensä sisältä ulospäin, eli jos haluat asua aivan kaupungin keskustassa, et yleensä pääse nauttimaan uuden asunnon eduista. Kaupunkien ydinkeskustoissa on usein vain vanhoja rakennuksia sekä toimi-ja liiketilaa. Tampereella asiat kulkevat onneksi toiseen suuntaan. Kaupunkia uudistetaan ja rakennetaan voimakkaasti aivan kaupungin ytimessä. Uusia asuntoja nousee aivan kaupungin paraatipaikoille ja koko keskusta rakentuu uudelleen. Tämän uudistuksen keskeinen oivallus on ollut kansien rakentamien nykyisen infran päälle.

Nyt rakenteilla oleva Tampereen Kansi on kaupungin keskustaan, junaradan päälle, rakentuva alue, jonne tulee Tampereen areena, kasino ja hotelli. Kannen päälle on rakenteilla jo kaksi asuintornitaloa, joissa molemmissa on 16 kerrosta. Rakennusten nimet ovat Kannen Opaali ja Kannen Topaasi. Torneista ensimmäinen, Topaasi valmistuu tänä syksynä ja toinen torni Opaali valmistuu syksyllä 2022. Vision alueesta on luonut maailmankuulu arkkitehti Daniel Libeskind, ja rakenteilla olevat tornit sekä koko kannen ja areenan alue edustavat maailmanluokan mittakaavassakin aivan ehdotonta huippuarkkitehtuuria.

Uudet maamerkit Kannen Opaali ja Kannen Topaasi

Daniel Libeskindin taidonnäytteet, Kannen Opaali ja Kannen Topaasi tarjoavat uutta ja raikasta muotokieltä myös sisätiloissa. Asunnot ovat virkistävän erilaisia, mutta erittäin toimivia. Hukkaneliöitä ei juurikaan ole ja tornit on sijoiteltu siten, että asunnoista avautuvat upeat keskustamaisemat kaikkialle ympäristöön.

Ja se ympäristö ei kaupunki-ihmisen näkökulmasta voi juuri paremmaksi muuttua. Tampereen Kansi on rakennettu aivan rautatieaseman yhteyteen, joten kaikki julkinen liikenne kulkee tätä kautta, myös Tampereen uusi ratikka. Liikkumien tänne ja täältä tulee olemaan ennennäkemättömän helppoa ja nopeaa.

Entäs ne palvelut? Kulttuuri- ja viihdetarjonta tulee olemaan viereisen Areenan ansioista aivan omaa luokkaansa. UROS LIVE –areena on jo ylpeästi ilmoittanut kaappaavansa maailmanluokan esiintyjät Helsingistä Tampereelle, ja nyt rakentuvat puitteet ovat sen kaltaiset, ettei tätä lausuntoa ole syytä epäillä. Tänne jos minne muodostuu koko Suomen kaupunkikulttuurin uusi sydän.

Enemmän kaupunkia kaupunkiin

Ja kaikki tämä on vasta alkua. Tampereen Kansi ja Areena ovat toimineet suunnannäyttäjinä ja lisää on tulossa. Koko aseman alue tulee kokemaan täydellisen uudistuksen. Kansiajattelua hyödyntäen alueesta, joka ennen jakoi Tampereen, muodostuu koko Tampereen yhdistävä uusi keskusta-alue. Tämä tarjoaa meille kaikille uusia mahdollisuuksia. Haluatko olla osa Tampereen uuden arvoalueen nousua?

Jaa sivu

Myynnissä Tampereen Kannen Opaali

Myynnissä Tampereen Kannen Opaali

Asunto Oy Tampereen Kannen Opaali on Tampereen Kannelle toisena rakennettu moderni 16 kerroksinen tornitalo, johon valmistui 148 asuinhuoneistoa.

Lue lisää

Samankaltaiset artikkelit