Takaisin SRV:llä – mielekkäät hankkeet ja toimintakulttuuri vetävät paluumuuttajia puoleensa 

Rekrytointi

Takaisin SRV:llä – mielekkäät hankkeet ja toimintakulttuuri vetävät paluumuuttajia puoleensa 

Olemme saaneet syksyn mittaan toivottaa SRV:lle tervetulleeksi monia ennestään tuttuja kasvoja. Paluumuuttajia on tuonut taloomme takaisin toimintakulttuuristamme, upeista hankkeistamme ja mukavista kollegoistamme lähtevä imu. 

Paluumuuttonsa syitä ja mielekkään työnteon kriteereitä avaavat meille SRV:n pääkaupunkiseudun toimitilojen liiketoimintayksikköön takaisin tulleet kaksi entistä ja nykyistä SRV:läistä: yksikönjohtaja Kimmo Hyry ja työmaapäällikkö Matti Simula.  

Kimmo palasi SRV:lle lokakuun alussa 2021 pääkaupunkiseudun toimitilojen liiketoimintayksikköön yksikönjohtajaksi. Kimmo on monille kollegoille jo ennestään tuttu, ja hän on työskennellyt SRV:llä vuosina 2008–2019 työmaa- ja projektipäällikkönä: muun muassa työmaapäällikkönä Anttilan logistiikkahankkeessa, kauppakeskus Willassa ja Jorvin päivystyslisärakennuksessa sekä projektipäällikkönä kauppakeskus Karusellissa ja Niityssä, Jokirinteen oppimiskeskuksessa ja Pressin C-talossa. Nämä välissä olleet pari vuotta Kimmo vietti Lehdolla Etelä-Suomen toimitiloilla aluejohtajana 

Kimmo innostui heti mahdollisuudesta palata SRV:lle ja on kiitollinen mielekkäistä ja motivoivista tehtävistään:

”Lähdin SRV:ltä mutta SRV ei lähtenyt minusta. Tykkään SRV:n toimintatavasta ja työkaverit ja työyhteisö ovat kivoja. Olen aina tykännyt olla talossa.” 

SRV:n Kimmo näkee edelläkävijänä ja rakennusalan uudistajana muun muassa elinkaariviisaan strategian tiimoilta. Myös SRV:n arvot kolahtavat Kimmoon: erityisesti vastuullisuus ja innostus tekemiseen. Lisäksi SRV:llä on tarjota työntekijöille haastavia ja mielenkiintoisia hankkeita ja työnkuvia.  

Kimmon SRV-uran mieleenpainuvin hetki on toistaiseksi ollut päivä, kun hän sai kiitoksen ja mitalin sen hetkisestä 10 vuoden työurastaan. Kimmo arvostaa sitä, että vuosien aikana talosta on löytynyt hänellekin uusia haasteita joko hankkeiden tiimoilta tai työnkuvan muutoksen kautta. Mielenkiitoisten hankkeiden ja työtehtävien lisäksi Kimmoa motivoi ihmisten parissa työskentely: ”On mielekästä pystyä omalla työpanoksellaan yhdessä muiden kanssa vaikuttamaan hankkeisiin ja SRV:n tulevaisuuteen.”  

Kimmo on innostunein tunnelmin ja positiivisin mielin paluustaan: ”Olen viihtynyt uudessa työroolissani, minulla on tosi hyvä esimies ja mahtava työyhteisö. Kyllä ehdottomasti kannatti palata.” 

Matti aloitti alkuvuodesta 2022 työmaapäällikkönä Kulttuurikasarmin työmaalla. Aiemmin Matti työskenteli SRV:llä vuosina 2011–2017 alkuun harjoittelijana ja lopulta projekti-insinöörinä STC Tuupakan, kauppakeskus Willan, Tampereen tornihotellin ja Uuden lastensairaalan työmailla. Ennen paluutaan SRV:lle Matti työskenteli Firalla alkuun työmaainsinöörinä ja lopulta vastaavana työnjohtajana muun muassa Otaniemessä kasvuyrityskeskus A Gridin työmaalla. 

Työarjessa Matille on merkityksellistä se, että töissä on mukava ja luottavainen olo. Tietysti motivaatiota syntyy myös haasteista, joiden avulla pääsee kehittymään. Matille hyppääminen takaisin SRV:n kelkkaan toi kaivattua lisähaastetta ja -potkua työhön.  

Matti arvostaa SRV:llä työskentelyssä sitä, että on vapaus tehdä arkiset päätökset työmaalla itsenäisesti ja työmaahan luotetaan. Toki sitä kautta tulee myös vastuu hoitaa työt kunnolla. Työmaalle Mattia vetää työn monipuolisuus ja se, että pääsee nousemaan työtuolista ylös ja ulos. Matti arvostaa SRV:ssä myös sitä, että henkilöstöstä huolehditaan – esimerkiksi työterveyshuollolla ja tukemalla vapaa-ajan mahdollisuuksia liikunta- ja kulttuuriedulla.  

SRV:llä ei mennä Matin mielestä helpoimman kautta tai tehdä helppoja hankkeita, vaan halutaan aidosti kehittää kaupunkeja. Hän kokeekin, että talossa on luottamusta omaan porukkaan ja tekemiseen ja valtavasti erityyppistä asiantuntevuutta, minkä vuoksi uskalletaan ja kyetään lähtemään näihin hankkeisiin:

”Tämä ei ole pelkkää sanahelinää, vaan meillä on aidosti erilaisia ja uraauurtavia hankkeita. Jokainen mukana oleva pääsee haastamaan itseään. SRV:lle hakeutuukin väkeä, joka ei vieroksu haasteita ja jotka haluavat kehittää itseään.” 

Matti kokee päässeensä SRV:llä mukaan todella hienoihin ja näkyviin hankkeisiin, joissa mukana olosta tuntee ylpeyttä. Toistaiseksi hienoimmaksi SRV-muistoksi Matti nimeää Tampereen tornihotellin valmistumisen. ”Oli hienoa olla saattamassa valmiiksi upeaa kohdetta osana projektiorganisaatiota ja saada hyvää palautetta tilaajan puolelta”, Matti muistelee. 

Mihinkään tuntemattomaan työpaikkaan Matti ei olisi hypännyt, vaan tuntui mukavalta palata nimenomaan tuttuun taloon: ”Sain vastuulleni mielenkiintoisen ja ammatillisessa mielessä kehittävän hankkeen. Työmaaporukka ja taustajoukkue ovat mukavia ja täysammattilaisia, joten tuntui oikealta hypätä jälleen tuttuun kelkkaan.”  

 

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit