Suunnannäyttäjien tulevaisuuden toimisto tarjoaa kodinomaista viihtyvyyttä ja optimaaliset työskentelyolosuhteet

Toimitilat

Suunnannäyttäjien tulevaisuuden toimisto tarjoaa kodinomaista viihtyvyyttä ja optimaaliset työskentelyolosuhteet

Kysyimme tällä kertaa Suunnannäyttäjiltä, millainen on heidän unelmiensa toimisto. Saimme kiinnostavia vastauksia, joissa korostuivat toimiston viihtyisyys, tilojen soveltuminen eri käyttötarkoituksiin ja elinkaariviisaudet. Mitkä toimiston ominaisuudet ovat sinulle tärkeimpiä?

Optimaaliset työskentelyolosuhteet sujuvoittavat Suunnannäyttäjien työtä

Tulevaisuuden toimisto -kyselyn vastausten perusteella toimiston täytyy tukea omaa työskentelyä optimaalisesti eri tilanteissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tiimityölle, itsenäiselle työskentelylle ja rennommalle kuulumisten vaihdolle kahvikupin ääressä on oltava omat paikkansa. Erilaisia kuhunkin tarpeeseen sopivia tiloja saadaan aikaiseksi muuntojoustavuudella sekä tilojen käyttötarkoitusten pohtimisella jo suunnitteluvaiheessa.

Työnteon sujuvuutta parantavat myös hyvä valaistus ja akustiikka, ergonomia, puhdas sisäilma ja miellyttävä lämpötila. Nämä ovat usein sellaisia asioita, joihin ei välttämättä tule kiinnitettyä huomiota ennen kuin niissä on jotain vialla. Meille on tärkeää kiinnittää huomiota käyttäjien tarpeiden kuuntelemiseen, jotta arki toimistolla on mahdollisimman helppoa.

Viherseinää Supercellin toimistolla
Supercellin toimiston viherseinä

Tulevaisuuden toimisto on elinkaariviisas monella tapaa

Tulevaisuuden toimistolta vaaditaan yhä enemmän myös elinkaariviisauden osalta: lähes puolet Suunnannäyttäjistä piti kestäviä materiaaleja tärkeänä ja reilu kolmannes vastaajista arvosti rakentamisen vähähiilisyyttä. Myös toimistorakennuksen energiatehokkuus nähtiin oleellisena asiana.

Vaikka etätyön teko onkin lisääntynyt, toimiston keskeinen sijainti hyvien kulkuyhteyksien varrella oli Suunnannäyttäjistä yli 40 %:n silmissä merkittävä tekijä. Toimiston sijaintia valitessa onkin siis syytä olla tarkkana, että se on toimistolla käyvien työntekijöiden silmissä houkutteleva: sinne on oltavat helpot kulkuyhteydet niin julkisilla kulkuvälineillä kuin omalla autollakin.

Vantaan Pressin toimisto ja lähistön kulkuyhteydet
Vantaan Pressin kulkuyhteydet

Kodikkuus lisää toimiston viihtyisyyttä

Toimistolla viihtyminen oli kyselyn vastausten perusteella entistä isommassa roolissa. Viihtyisyyttä parantavat paitsi optimaaliset työskentelyolosuhteet, myös toimistolla vallitseva tunnelma.

Kun Suunnannäyttäjät pääsivät kuvailemaan omin sanoin unelmiensa toimistoa, korostuivat vastauksissa seuraavat termit: valoisa, kodikas ja rauhallinen. Nämä adjektiivit saivat meidät pohtimaan, onko toive toimiston kodikkuudesta vahvistunut yleistyneen etätyöskentelyn myötä. Mitä mieltä sinä olet?

Tulevaisuuden toimisto on jo täällä

Esittelimme Suunnannäyttäjien vastaukset myös SRV:n kehitysjohtaja Miimu Airaksiselle. Airaksinen oli vastauksiin tyytyväinen – moni toiveista otetaan huomioon jo nykypäivän toimistojen suunnittelussa.

“Oli hauska huomata Suunnannäyttäjien vastauksista, että tulevaisuuden toimistoja rakennetaan oikeastaan jo nyt: huomioimme toimistojen suunnittelussa monet Suunnannäyttäjien arvostamista asioista. Erityisesti olemme kiinnittäneet huomiota muuntojoustavuuteen, jotta toimisto palvelee parhaalla mahdollisella tavalla käyttäjien erilaisia tarpeita”, Miimu Airaksinen kertoo.

Ehkä tulevaisuuden toimistot ovatkin täällä jo nyt?

Mitkä ihmeen Suunnannäyttäjät?

Haluamme kuunnella laajasti sidosryhmiämme ja antaa kaikille mahdollisuuden kertoa oman näkemyksensä kestävästä rakentamisesta – myös juuri sinulle. Me saamme sinulta arvokasta tietoa, ja sinä pääset vaikuttamaan rakentamisen tulevaisuuteen. Jos et ole vielä liittynyt Suunnannäyttäjiin tai käynyt vastaamassa tuoreimpaan kyselyymme, voit tehdä sen Suunnannäyttäjien nettisivulla.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit