Suunnannäyttäjät innostuivat parvekkeiden viherseinistä

Asuminen

Suunnannäyttäjät innostuivat parvekkeiden viherseinistä

Viherseinillä luodaan lisää vehreyttä ja viihtyvyyttä asuinympäristöihin. Lisäksi niissä voidaan kasvattaa yrttejä tai tukea luonnon monimuotoisuutta kasvattamalla pölyttäjäystävällisiä kasveja. SRV kysyi Suunnannäyttäjiltä ajatuksia viherseinästä – vastauksia tuli runsaasti ja suurin osa vastaajista oli kiinnostunut viherseinästä omalle parvekkeelleen.

Innostuneita viherpeukaloita ja viihtyisyyden lisäämistä 

SRV:n Suunnannäyttäjille teettämän viherseinäkyselyn mukaan 75 % vastanneista olisi kiinnostunut viherseinästä omalle parvekkeelleen. Ajatus viherseinästä ihastutti monia ja kirvoitti monia positiivisia mielikuvia:  

“Ihana, erottautuu tarjonnasta, lisää viihtyisyyttä”  

“Kuulostaa innovatiiviselta ja upealta ajatukselta lisäämään visuaalisuutta ja hyvinvointia.” 

Kauniit viherseinät luovat vehreyttä ja palan luontoa kaupunkiympäristöön. Vastaajat kertoivat pitävänsä ajatuksesta ja ajattelevansa viherseinän lisäävän kodin viihtyisyyttä kokonaisuudessaan. Viherseinän koettiin erityisesti lisäävän hyvinvointia ja ilmanlaatua. 

Kysymyksiä puolestaan herättivät viherseinän hoito ja tilan riittäminen. Jotkut kyselyyn vastanneista eivät kokeneet itseään viherpeukaloiksi, eivätkä siksi olleet kiinnostuneita ajatuksesta.  

Kasvilajilla on merkitystä 

Kyselyyn vastanneista yli 85 % haluaisi itse vaikuttaa kasvien valintaan. Kasvivaihtoehdoista erityisesti syötävät kasvit innostivat – vastanneista yli 80 % oli kiinnostunut juuri yrteistä. Oman parvekkeen satoa on mukava kerätä kesän mittaan.  

Hyödyllisyyden lisäksi myös viherseinän visuaalisuus ja värikkyys olivat tekijöitä, jotka herättivät mielenkiintoa. Muista vaihtoehdoista myös monivuotiset perennat kiinnostivat lähes yhtä paljon.  Kaiken kaikkiaan viherseinän arvioitiin lisäävän parvekkeen käyttöä, antavan lisäsuojaa sekä parantavan ilmanlaatua.  

Helppous viehättää, toisaalta itse puuhastelu inspiroi 

“Ei yhtään hullumpi ajatus, jos siihen liittyvät ylläpitoasiat on huomioitu itse seinän suunnittelussa ja se on integroitu parvekkeen suunnitteluun”, vastannut Suunnannäyttäjä pohtii. 

SRV kysyi, kiinnostaako viherseinä palveluna vai haluavatko asiakkaat itse huolehtia kasveista. Lähes puolet vastaajista kertoi molempien kiinnostavan yhtä paljon. Halukkuutta kasveista huolehtimiseen löytyy, mutta toisaalta vaivattomuus kiinnostaa: 

”Oli ilo huomata, kuinka paljon parvekkeiden viherseinät herättivät kiinnostusta Suunnannäyttäjien keskuudessa. Saimme erittäin paljon vastauksia, mikä osoittaa että aihe on ollut monen mieleen. Kyselyn tulokset antavat kiinnostavaa tietoa SRV:n omien palveluiden kehittämiseen. Teemme parhaamme luodaksemme vehreyttä ympäristöön, koska monimuotoisella kaupunkiluonnolla on suuri merkitys niin luonnon kuin ihmistenkin hyvinvoinnille kertoo SRV:n elinkaariviisaiden asuntojen kehityspäällikkö Lotta Toivonen. 

Tällä kertaa kyselyyn vastanneista yli 80 % oli naisia. Vastauksia tuli ympäri Suomea kaikista ikäryhmistä.  

Mitä mieltä sinä olet?  Liity Suunnannäyttäjäksi! 

Vastaamalla voit vaikuttaa! Liity Suunnannäyttäjiin ja kerro oma mielipiteesi – me haluamme kuulla sen. Olet meille tärkeä, ja siksi haluamme kuulla juuri sinun ajatuksiasi. Rakennamme kestävää tulevaisuutta sinua kuunnellen. Voit kertoa mielipiteesi anonyymisti ja vaikuttaa asuntojen, toimitilojen ja alueiden kehitykseen – liity Suunnannäyttäjäksi täältä. 

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit