Suunnannäyttäjänä vaikutat rakentamisen tulevaisuuteen

Vastuullisuus

Suunnannäyttäjänä vaikutat rakentamisen tulevaisuuteen

Miksi rakennusyhtiö kysyy kuulumisia? Mitä kuulumisten kysymisellä haetaan takaa ja miten tämä kaikki liittyy rakentamiseen?

Olet kenties jo törmännyt SRV:n Suunnannäyttäjistä kertovaan viestintään eri kanavissamme. Lanseerasimme marraskuussa 2021 SRV:n Suunnannäyttäjät, jotta mahdollisimman moni pääsisi mukaan määrittämään, millaista tulevaisuutta rakennamme.  Teemme tämän siksi, että uskomme, että kestävästi ja kuunnellen tehty rakentaminen voi muuttaa elämää ja ympäristöä paremmaksi.

Kestävä rakentaminen on monien erilaisten näkökulmien tuomista yhteen. Olemme pohtineet keinoja millä ottaa huomioon mahdollisimman monenlaisia toiveita ja tarpeita tulevaisuuden kaupunkiympäristöjen rakentamisessa. Pohdintojen lopputuloksena syntyi SRV:n Suunnannäyttäjät, joka on yhteisö, jonka kautta asiakkaamme ja kaikki sidosryhmämme voivat jakaa meille säännöllisesti ajatuksiaan kestävästä rakentamisesta, toimivasta asumisesta ja muista ajankohtaisista teemoista. Yhteisö on osa työtä, jolla SRV:n strategia elinkaariviisaasta rakentamisesta tehdään todeksi yhdessä laajemman sidosryhmäjoukon kanssa.

Kuuntelemisen kehittäminen on SRV:llä osa asiakaslupauksen lunastusta. ”Meillä on asiakaslupaus, ”kuuntelemalla rakennamme viisaasti”, ja tämän myötä haluamme kuuntelemisen kaiken toimintamme lähtökohdaksi. Suunnannäyttäjät on yksi konkreettinen keino asiakaslupauksemme lunastamiseksi. Iloitsemme vilpittömästi jokaisesta äänestä ja mielipiteestä, joita suunnannäyttäjien kautta saamme, sillä se kertoo meille, että tekemällämme työllä on merkitystä ja ihmisillä on tarvetta päästä vaikuttamaan kestävämpään rakentamiseen”, kertoo SRV:n asiakaskokemuspäällikkö Henna-Riikka Kylmälä.

Ihmisille ihmisten kanssa rakennettu

Uskomme, että yhdistämällä sidosryhmien näkemyksiä meidän ammattitaitoomme, voimme löytää yhä parempia kestävän rakentamisen ratkaisuja. Miltä hyvä kaupunkiympäristö tuntuu? Millaiset ekologiset tekijät ovat asiakkaillemme tärkeitä tulevaa kotia valittaessa? Kestävä rakentaminen ottaa huomioon paitsi rakentamisen ja rakennuksen ekologiset ja taloudelliset, myös sosiaaliset vaikutukset. Päästäksesi mukaan vaikuttamaan sinun ei tarvitse olla rakennusalan ammattilainen vaan toivomme saavamme hyödynnettäväksi ihan kaikkien ihmisten näkökulmia, olitpa rakentamisen ammattilainen tai siitä muuten kiinnostunut.

Kuuntelemalla rakennamme kestävämmin  

SRV:n Suunnannäyttäjät on yksi useista kuuntelemisen kanavista, joilla sidosryhmät pääsevät osallistumaan ja heidän näkemyksiään hyödynnetään toiminnan kehittämisessä. Vuonna 2020 lanseerattu Nuorisopaneeli tarjoaa nuorille mahdollisuuden tuoda ilmi näkökulmiaan kaupunkikehitykseen ja tulevaisuuden rakentamiseen. Nuorisopaneeli kokoontuu neljä kertaa vuodessa keskustelemaan toimintaamme liittyvistä teemoista. Nuorilta saatua palautetta käytetään toimintamme kehittämiseen. Lisäksi sidosryhmät pääsevät osallistumaan myös säännöllisin asiakastyytyväisyyskyselyin sekä päivittäin asiakasrajapinnassa tapahtuvassa työssä.

”Suunnannäyttäjien kautta saamme suoraa palautetta meille tärkeistä rakentamisen teemoista, jotta tiedämme, että asiat, jotka ovat meidän suunnittelupöydällämme ovat tärkeitä myös asiakkaillemme. Kuuntelun lähtökohtana on oma aktiivisuus ja säännönmukaisuus. Aktivoimme suunnannäyttäjiä ensi vuonna neljä kertaa vuodessa ja kerromme omissa kanavissamme heiltä kuultuja näkemyksiä”, kertoo Henna-Riikka Kylmälä.

Jaa sivu

Liity Suuunnannäyttäjiin!

Liity Suuunnannäyttäjiin!

Perustimme Suunnannäyttäjät, jotta kaikilla olisi mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaista tulevaisuutta rakennamme. Me uskomme, että kestävästi ja kuunnellen tehty rakentaminen voi muuttaa elämää ja ympäristöä paremmaksi. Vastaa ja vaikuta ja kutsu mukaan myös ystäväsi!

Vastaa ja vaikuta

Samankaltaiset artikkelit