Suomi saavuttaa muuta Eurooppaa, kun kotoiset kaupunkimme tiivistyvät kiihtyvällä vauhdilla

Kaupunkien kehittäjä

Suomi saavuttaa muuta Eurooppaa, kun kotoiset kaupunkimme tiivistyvät kiihtyvällä vauhdilla

Yhä useampi suomalainen haluaa asua palvelujen välittömässä läheisyydessä ja nauttia kaupunkielämästä. Kaupan on oltava tavalla tai toisella läsnä näiden urbaanien kuluttajien arjessa. Me SRV:llä vastaamme kaupan alan toimijoiden muuttuviin tilatarpeisiin kehittämällä hyvien julkisten liikenneyhteyksien äärelle kaupan ja asumisen yhdistäviä kohteita, joissa arjen asiointi on helppoa.

Merkittävät infrastruktuurihankkeet tarjoavat tähän uusia mahdollisuuksia. Mielestäni kaupan, toimitilojen ja asumisen yhdistämisen näkökulmasta erityisen tärkeitä ovat raideyhteydet. Toisin kuin jatkuvasti muuttuvat bussilinjat, raiteet tuovat pysyvyyttä, jonka varaan ihmiset voivat rakentaa elämänsä. Esimerkiksi Länsimetro takaa Etelä-Espoon asukkaille toimivat liikenneyhteydet vuosikymmeniksi eteenpäin.

Liikenneyhteyksien pysyvyys turvaa osaltaan sekä asunnon arvon vakaan kehityksen että palvelujen saavutettavuuden.

SRV:llä on työn alla useita kaupan ja asumisen yhdistäviä kohteita, jotka helpottavat konkreettisesti ihmisten arkea. Suurin ja tunnetuin on tietysti Kalasataman sydämeen rakentuva REDI, jossa Helsingin kantakaupungin suurin kauppa- ja elämyskeskus yhdistyy Suomen korkeimpiin asuintornitaloihin luoden aivan uudenlaisen palvelu- ja elämysympäristön. Arjen sujuvoittaminen on punaisena lankana myös SRV:n Niittykummun ja Keravan keskustan hankkeissa.

Niittykummun metroaseman yhteyteen olemme rakentaneet kauppakeskus Niityn sekä 24- ja 12-kerroksiset asuintornitalot. Torneista korkeampi, 24-kerroksinen Niittyhuippu, on valmistuttuaan Espoon korkein asuinrakennus. Niittyhuipun asukkaat voivat laskeutua kauppakeskus Niittyyn vaikkapa hakemaan tuoreet sämpylät marketin paistopisteestä.

Pääradan varressa Keravalla puolestaan kohotamme koko keskustan ilmettä. Keravan parhaalle kauppapaikalle, entisen Aleksintorin kortteliin kävelykadun varrelle avautuu syksyllä 2018 kauppakeskus Karuselli. Uusi kauppakeskus tuo Keravan ytimeen K-Supermarketin lisäksi kauan kaivattua modernia liiketilaa erikoiskaupan palveluille. Vuoteen 2022 mennessä Karusellin kylkeen nousee yhteensä viisi uutta asuinkerrostaloa, kokonaisuudessa on yhteensä noin 350 uutta kotia.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että kaupan, asumisen, työpaikkojen ja julkisten palveluiden keskittyminen toimivien liikenneyhteyksien ääreen jatkuu myös tulevaisuudessa.

Länsimetron rakentuessa Matinkylästä eteenpäin olemme tiiviisti mukana mm. Kivenlahden uuden metrokeskuksen ja sitä ympäröivien asuinkorttelien suunnittelussa. Konseptiemme ja hankkeidemme taustalla on aina konkreettinen tavoite: sujuvan arjen ja valinnanvapauden tarjoaminen kuluttajille.

Jaa sivu

Lue lisää

Samankaltaiset artikkelit