Suomi-fani Daniel Libeskind loi Tampereen Kannen torneista urbaaneja keitaita

Asuminen

Suomi-fani Daniel Libeskind loi Tampereen Kannen torneista urbaaneja keitaita

Tampereen Kannen elämysalueen huipuiksi kohoavat tulevien vuosien aikana kaupungin korkeimmat asuintornitalot, joissa yhdistyvät helppo asuminen, Daniel Libeskindin kansainvälinen arkkitehtuuri sekä erinomainen sijainti palvelujen ja liikenneyhteyksien ytimessä.

Tampereen Kannen Opaalin asunnot alkavat kolmannesta kerroksesta, ja niistä aukeaa komeat näköalat urbaaniin kaupunkimiljööseen. Rakennuksen länsipuolella on Kansikadun katualueen kapea mutta sympaattinen istutusvyöhyke syreeneineen. Tämän takaa avautuu avara näkymä suojeltuun puutalomiljööseen.  Yhdeksännen kerroksen tasolla on suojaisa asuntopiha, jossa on lapsille leikkialue ja rauhallisempi oleskelualue köynnöskasvien ympäröimine pergoloineen. Areenan mielenkiintoinen kulttuuritarjonta erilaisista konserteista urheilutapahtumiin sekä monipuoliset ravintolat ovat kirjaimellisesti kivenheiton päässä. Kukapa ei näissä maisemissa viihtyisi.

Tampereen Kannen alueen suunnitellut Daniel Libeskind on yhdysvaltalainen arkkitehti, filosofi ja taiteilija, jonka nosti maailmanmaineeseen Berliinin juutalaismuseon suunnitteleminen. Hänen muita tunnetuimpia töitään ovat Denverin taidemuseo sekä Manchesterin Imperial War Museum North ja San Franciscon The Contemporary Jewish Museum -museot.

Libeskindin ajatuksena oli luoda Opaaliin tunnelma urbaanista asumisesta ja luoda samalla jotain maailmanlaajuisesti ainutlaatuista.

– Sijainti kaupungin sydämessä, missä raiteet kohtaavat ja risteävät, on paikka, jossa historian eri kerrokset sulautuvat yhteen. Tavoitteenani oli heijastaa tulevaisuuden asumista – tiivistä ja kestävää elämäntapaa. Tampereen Kannen rakennuksista jokaisella on oma uniikki identiteettinsä, ja yhdessä ne luovat dynaamisen urbaanin horisontin, joka heijastaa valoa, väriä ja muotoa. Erilaiset muodot kiteyttävät nykypäivän urbaanin elämäntavan kuin jalokivet kruunussa. Opaali on suunniteltu rahoittavaksi paikaksi keskelle kaupunkia, se on kunnianosoitus kaikille urbaanin elämän hyville puolille.

Daniel Libeskindin yhdessä vaimonsa Nina Lewis-Libeskindin kanssa perustama arkkitehtitoimisto Studio Libeskind on tunnettu kyvystään luoda merkittävää arkkitehtuuria, joka on käytännöllistä ja kestävää. Toimistolla on kansainvälistä kokemusta monenlaisista kohdetyypeistä, kuten laajoista yleiskaavoista, kulttuurikohteista ja pilvenpiirtäjistä. Studion filosofian mukaan merkittävä arkkitehtuuri on enemmän kuin osiensa summa: se on kieli, joka kertoo tarinan ja elävöittää ympäristöä ja yhteisöä. Tampereen Kannella tämä tarkoittaa sitä, että elämän värikkyys ja virikkeellisyys nousevat uudelle tasolle kaupungin uudessa keskipisteessä. Tampereen Kannelle on tulossa muun muassa maailmanluokan 13 000–15 000 hengen monitoimiareena, harjoitushalli, hotelli, kasino, toimistotiloja ja ravintoloita.

Tampereen Kansi on kunnianhimoinen urbaani uudistushanke, keskeisellä paikalla Tampereen kaupunkia. Daniel Libeskindin mukaan se kuroo yhteen kaupungin itäosat länsiosiin ja luo Tampereelle elävän solmukohdan, jossa yhdistyy korkeatasoinen asuminen, työskentely ja kulttuuritarjonta.

Suomi sydäntä lähellä

Libeskindillä itsellään on myös läheinen suhde Suomeen. Hän työskenteli vuonna 1970 Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastossa ja palasi Suomeen 1984 Fulbright-professuurin myötä Teknilliseen korkeakouluun, joka nykyisin on osa Aalto-yliopistoa. Suomen vuosinaan Libeskindille kehittyi syvä arvostus suomalasia ja Suomen korkeaa elintasoa kohtaan.

Arkkitehti Daniel Libeskind vieraili Tampereen Kannen Visit Centerissä elokuussa 2019.

– Olen innoissani mahdollisuudesta työskennellä Tampereella ja rakentaa urbaania aluetta, jonka keskeisiä osia Tampereen Kannen Opaali ja Topaasi ovat. Olen erityisen iloinen päästessäni suunnittelemaan asuinrakennuksia. Uskon vahvasti, että kodin pitää olla yksityinen, arvostettu ja suojaava sekä myös persoonallinen ja uniikki.

Jaa sivu

Tutustu Tampereen Kannen Opaaliin

Tutustu Tampereen Kannen Opaaliin

Kannen Opaalissa pääset näköalapaikalle, jonka keskeinen sijainti helpottaa elämän sujuvuutta ja liikkumista niin työn, asioinnin kuin vapaa-ajankin menoihin.

Tutustu Opaaliin
Tutustu Tampereen Kannen Topaasiin

Tutustu Tampereen Kannen Topaasiin

Topaasi on Tampereen kannen ensimmäinen tornitalo, joka valmistuu syksyllä 2021.

Tutustu Topaasiin

Samankaltaiset artikkelit