Suomi-fani Daniel Libeskind loi Tampereen Kannen Topaasista rauhoittavan urbaanin keitaan

Asuminen

Suomi-fani Daniel Libeskind loi Tampereen Kannen Topaasista rauhoittavan urbaanin keitaan

Tampereen Kannen elämysalueen huipuiksi kohoavat tulevien vuosien aikana kaupungin korkeimmat asuintornitalot, joissa yhdistyvät helppo asuminen, Daniel Libeskindin kansainvälinen arkkitehtuuri sekä erinomainen sijainti palvelujen ja liikenneyhteyksien ytimessä.

Tampereen Kannen Topaasin asunnot alkavat vasta seitsemännestä kerroksesta, ja niistä aukeaa komeat kaupunkinäköalat Sorinsillan ja areenan suuntaan. Kahdeksannessa kerroksessa on asuntopiha, joka tarjoaa niin rauhallisempaa oleskelualuetta kuin leikkikenttää lapsille. Areenan mielenkiintoinen kulttuuritarjonta erilaisista konserteista urheilutapahtumiin sekä monipuoliset ravintolat ovat kirjaimellisesti kivenheiton päässä. Kukapa ei näissä maisemissa viihtyisi.

Alueen suunnitellut Daniel Libeskind on yhdysvaltalainen arkkitehti, filosofi ja taiteilija, jonka nosti maailmanmaineeseen Berliinin juutalaismuseon suunnitteleminen. Hänen muita tunnetuimpia töitään ovat Denverin taidemuseo sekä Manchesterin Imperial War Museum North ja San Franciscon The Contemporary Jewish Museum -museot.

Libeskindin ajatuksena oli luoda Topaasiin tunnelma urbaanista asumisesta ja luoda samalla jotain maailmanlaajuisesti ainutlaatuista.

– Sijainti kaupungin sydämessä, missä raiteet kohtaavat ja risteävät, on paikka, jossa historian eri kerrokset sulautuvat yhteen. Tavoitteenani oli heijastaa tulevaisuuden asumista – tiivistä ja kestävää elämäntapaa. Tampereen Kannen rakennuksista jokaisella on oma uniikki identiteettinsä, ja yhdessä ne luovat dynaamisen urbaanin horisontin, joka heijastaa valoa, väriä ja muotoa. Erilaiset muodot kiteyttävät nykypäivän urbaanin elämäntavan kuin jalokivet kruunussa. Topaasi on suunniteltu rahoittavaksi paikaksi keskelle kaupunkia, se on kunnianosoitus kaikille urbaanin elämän hyville puolille.

Daniel Libeskindin yhdessä vaimonsa Nina Lewis-Libeskindin kanssa perustama arkkitehtitoimisto Studio Libeskind on tunnettu kyvystään luoda merkittävää arkkitehtuuria, joka on käytännöllistä ja kestävää. Toimistolla on kansainvälistä kokemusta monenlaisista kohdetyypeistä, kuten laajoista yleiskaavoista, kulttuurikohteista ja pilvenpiirtäjistä. Studion filosofian mukaan merkittävä arkkitehtuuri on enemmän kuin osiensa summa: se on kieli, joka kertoo tarinan ja elävöittää ympäristöä ja yhteisöä. Tampereen Kannella tämä tarkoittaa sitä, että elämän värikkyys ja virikkeellisyys nousevat uudelle tasolle kaupungin uudessa keskipisteessä. Tampereen Kannelle on tulossa muun muassa maailmanluokan 13 000–15 000 hengen monitoimiareena, harjoitushalli, hotelli, kasino, toimistotiloja ja ravintoloita.

Tampereen Kansi on kunnianhimoinen urbaani uudistushanke, keskeisellä paikalla Tampereen kaupunkia. Daniel Libeskindin mukaan se kuroo yhteen kaupungin itäosat länsiosiin ja luo Tampereelle elävän solmukohdan, jossa yhdistyy korkeatasoinen asuminen, työskentely ja kulttuuritarjonta.

Suomi sydäntä lähellä

Libeskindillä itsellään on myös läheinen suhde Suomeen. Hän työskenteli vuonna 1970 Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastossa ja palasi Suomeen 1984 Fulbright-professuurin myötä Teknilliseen korkeakouluun, joka nykyisin on osa Aalto-yliopistoa. Suomen vuosinaan Libeskindille kehittyi syvä arvostus suomalasia ja Suomen korkeaa elintasoa kohtaan.

Arkkitehti Daniel Libeskind vieraili Tampereen Kannen Visit Centerissä elokuussa 2019.

– Olen innoissani mahdollisuudesta työskennellä Tampereella ja rakentaa urbaania aluetta, jonka osia Tampereen Kannen Opaali ja Topaasi ovat. Olen erityisen iloinen päästessäni suunnittelemaan asuinrakennuksia. Uskon vahvasti, että kodin pitää olla yksityinen, arvostettu ja suojaava sekä myös persoonallinen ja uniikki.

Jaa sivu

Tutustu Tampereen Kannen Topaasiin

Tutustu Tampereen Kannen Topaasiin

Kannen Topaasissa pääset näköalapaikalle, jonka keskeinen sijainti helpottaa elämän sujuvuutta ja liikkumista niin työn, asioinnin kuin vapaa-ajankin menoihin.

Tutustu Topaasiin