Suomen ensimmäisessä uutena rakennettavassa Marriott-hotellissa juhlittiin harjannostajaisia

Kaupunkien kehittäjä

Suomen ensimmäisessä uutena rakennettavassa Marriott-hotellissa juhlittiin harjannostajaisia

Tampereen keskusta kehittyy ja uudistuu kovaa vauhtia. Yksi alueen tulevista vetonauloista on Tampere-talon kylkeen nouseva Courtyard by Marriott -hotelli, jossa juhlittiin harjannostajaisia 22. toukokuuta.

Marriott-hotellin työmaalla vietettiin harjannostajaisia oikein kesäisessä säässä, sillä aurinko paistoi ja vettä satoi harjannostajaisväen juhliessa 11-kerroksisen hotellin nousemista harjakorkeuteen.

Juhla käynnistyi arvokkaasti Tampere Filharmonian vaskikvintetin alkufanfaarilla. Orkesteri vastasi myös ruoka- ja kahvitarjoilun ohjelmanumerosta. Kuva: Anne Sivula/Tampere-talo

Hotellilla uskotaan olevan suuret vaikutukset Tampereen vetovoimaan ja kansainväliseen tunnettuuteen, ja tätä juhlapuheessaan korosti myös Tampereen kaupungin apulaispormestari Aleksi Jäntti. Hotellin valmistumista odotetaan myös naapurissa sijaitsevassa Tampere-talossa, jossa järjestetään vuosittain noin 1 000 tapahtumaa ja johon hotellista tulee kulkemaan suora yhdyskäytävä. Tampere-talon kiinteistöpäällikkö Marko Koivisto kertoi juhlapuheessaan hotellin olleen yli 25 vuoden takainen haave, joka on nyt toteutumassa.

Apulaispormestari Aleksi Jäntti toi tilaisuuteen kaupungin tervehdyksen. Kuva: Anne Sivula/Tampere-talo

Paraatipaikalle Tampereen keskustaan valmistuva hotelli avataan tammikuussa 2020

Marriott-hotellissa kulminoituu monin tavoin SRV:n rooli kaupunkikeskusten kehittäjänä ja rakentajana. Hotellihankkeen taustalla on Tampereen kaupungin vuonna 2013 järjestämä tontinluovutuskilpailu, jolla haluttiin löytää arkkitehtuurisesti tasokas ratkaisu hotellin sijoittamiseksi Tampere-talon yhteyteen. SRV, Marriott ja Arkkitehtitoimisto ALA voittivat kilpailun ehdotuksellaan vuonna 2014. Keva liittyi kokoonpanoon sijoittajana ja tulevana hotellin- sekä hotellin tontin omistajana vuonna 2017. Hanketta kehitettiin yhteistyössä kumppanien kanssa, ja rakennustyöt päästiin käynnistämään vuonna 2018.

Courtyard by Marriott on keskihintainen hotelli, joka on suunnattu liikematkustajille ja perheille. Hotelliin tulee 229 huonetta, ravintola ja kuntosali. Rakenteiltaan vaativan kohteen rakennustyöt ovat edenneet hienosti aikataulussa. SRV luovuttaa hotellin tilaajalle rakennusteknisten töiden ja varusteluosuuden valmistuttua loka-marraskuussa, ja majoituskäyttöön hotelli avautuu tammikuussa 2020. Hotellia operoi Odyssey Hotel Group.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit