Suomalaisen salattu sielunmaisema, hyvien yhteyksien keskellä

Asuminen

Suomalaisen salattu sielunmaisema, hyvien yhteyksien keskellä

Viime kuukaudet ovat saanet meidät taas perusasioiden äärelle. Tärkeät asiat ovat muuttuneet vieläkin tärkeimmiksi ja vähemmän merkittävät ovat painuneet unhoon. Koti ja sen välitön ympäristö on noussut lähes jokaisen meidän arvoasteikossa ylöspäin. On huomattu, että asuminen on aika iso osa elämää.

Oman kodin toimivuuden lisäksi nyt arvostetaan sitä, että koti sijaitsee sellaisessa paikassa, jonne on helppo tulla ja jonka ympäristössä on paljon viihtyisää luontoa.

Vaikka pääkaupunkiseutu onkin Suomen tiheimmin asutettua aluetta, mahtuu Kehä III:n sisäpuolellekin kaunista luontoa. Vantaan Louhela on malliesimerkki asuinalueesta, jossa vihreä vehreys on hallitseva elementti. Vielä muutama vuosi sitten Louhela oli jo vähän unholaan painunut 60-luvun lopun lähiö, mutta Kehäradan tulo toi Louhelankin takaisin kartalle. Ja radan ansioista Louhelan sijainti tällä kartalla on nyt mukavan keskeinen. Täältä on mukavan lyhyt matka Helsingin ydinkeskustan vilkkaaseen sykkeeseen tai lentokentän kansainväliseen ilmapiiriin.


Toisaalta se kaikkein paras osa Louhelaa jäi ennalleen. Täällä on ihanan rauhallista. Täällä ihmiset kävelevät hitaammin. Täällä voi istahtaa puiston penkille ihailemaan Suomen uskomattoman kaunista kesää. Täällä voi jäädä nojailemaan solisevan puron ylittävän puusillan kaiteeseen, aivan kuin vanhoissa Suomifilmeissä. Täällä voi kuvitella Tauno Palon ja Ansa Ikosen ilmestyvän hetkenä minä hyvänsä kävelypolulla eteen käsi kädessä astellen. Täällä on se suomalaisen sielunmaisema parhaimmillaan. Puita puistoja, niittyjä ja mutkaisia polkuja ristiin rastiin. Täällä voimme palata hetkeksi takaisin lapsuutemme muistojen maisemiin. Ja hyvä niin. Tämä kevät, jos mikä on osoittanut, että tällaisia paikkoja todella tarvitaan. Näistä paikoista me kaikki pystymme ammentamaan voimaa, kauneutta ja hyvän olon tunnetta joka ikiseen arkipäivään. Täällä on ihmisen hyvä elää.

Hyvän mielen paikkoja Vantaan Louhelassa

1. Jokiuoman puiston lampi
2. Jokiuoman lähiliikuntapuisto
3. Viherpuisto
4. Haltiantien jokiuoman puusilta
5. Jokiuoman puiston minigolf

Tule kokeilemaan!

Jaa sivu

Muuttovalmis Vantaan Aarni

Muuttovalmis Vantaan Aarni

Muuttovalmiita uudisasuntoja vehreässä Louhelassa Haltiantiellä

Muuttovalmis Vantaan Aarni

Samankaltaiset artikkelit