STC Pressin huippusijainti painoi vaa’assa, kun HL Tech etsi uusia tiloja

Rakentaminen palveluna

STC Pressin huippusijainti painoi vaa’assa, kun HL Tech etsi uusia tiloja

Teknisten eristeiden tukkukauppaa tekevä HL Tech Oy on toiminut nykyisessä osoitteessaan jo lähes seitsemän vuotta. Varastotilojen käytyä pieniksi oli aika etsiä uusia vaihtoehtoja ja valinta osui STC Pressiin. Tärkeimpiä kriteereitä lopulliselle päätöksenteolle oli erinomainen saavutettavuus.

Heinäkuussa Vantaankoskelle valmistuva STC (Smart Tech Center) Pressi yhdistää myymälä-, toimisto-, varasto- ja huoltotiloja saman katon alle. Yksi uuteen kiinteistöön muuttavista yrityksistä on Vantaan Tuupakasta siirtyvä HL Tech, joka myy muun muassa solukumi-, mineraalivilla-, ja putkieristeitä sekä peltipäällysteitä.

– Alusta lähtien oli selvää, että etsimme vuokratiloja. Kysyntä on kasvanut tasaisesti viime vuodet ja varastotilat saattavat ennen pitkää taas jäädä pieniksi. Siksi vuokraaminen on joustavin vaihtoehto, HL Techin ostoista vastaava Viktor Lamminaho kertoo.

HL Tech kävi katsomassa useita eri vaihtoehtoja ennen päätöksentekoa. Osa oli vasta rakentamisen alkuvaiheessa, osa jo vanhempia kiinteistöjä. Lamminahon mukaan aika pian varmistui, että vain uudet tilat tulevat kysymykseen.

Yrityksen myymien tuotteiden valmistus on pääosin Saksassa, Tanskassa ja Hollannissa, mistä ne tuodaan rekkakuljetuksina satamien kautta Vantaalle. Tuotteita myydään sekä liikkeille että jonkin verran myös suoraan loppukäyttäjille, mikä määrittää tilatarvetta.

– Tarvitsemme korkeaa varastotilaa, lastauslaiturin ja sisäänajorampin. Niiden lisäksi myös myyntitoimintaan soveltuva tila sekä toimisto olivat ihan perusvaatimuksia.

– Meiltä käyvät Uudenmaan alueen asiakkaat noutamassa paljon itse tuotteita. Ja vastaavasti maantiekuljetuksella lähtee tavaraa ympäri Suomea Sodankylään asti. Eli hyvä sijainti on meille kaiken A ja O. STC Pressi täyttää tämä vaatimuksen ihan loistavasti.

PK-yritys arvostaa sujuvaa yhteistyötä rakennuttajan kanssa

Sijainnin lisäksi toinen tärkeä kriteeri HL Techille oli sujuva yhteistyö rakennuttajan kanssa. Lamminaho kiittelee SRV:n toimitilatiimin ammattitaitoa ja joustavuutta.

– Meillä on ollut hyviä kokemuksia yhteistyöstä SRV:n kanssa jo aiemmin. Totta kai silläkin oli merkitystä. Teimme nytkin alussa selväksi meidän tarpeet. SRV kuunteli ja muokkasi tilat niiden mukaan. Eli vaikka kyseessä ovat vuokratilat, ne on kuitenkin räätälöity meitä varten, hän kertoo.

– Asiakkuusjohtaja Jenita Kokkoniemen kanssa on asioitu ennenkin ja tiesimme odottaa, että kaikki sujuu. Myös suunnittelupäällikkö Anu Raatikainen tiimeineen on hoitanut homman hyvin ja yhteydenpito on toiminut. Vastauksia on saatu ja meidän toiveita on kuunneltu.

HL Techin muuttopäiväksi on kalenteriin merkattu 23. heinäkuuta.

– Varaston muutto on iso urakka, kun samalla joutuu tekemään ylimääräistä inventaaria. Mutta tuleepa siivottua kaikki turha pois. Syksyn työt on hyvä päästä aloittamaan kokonaan uusissa ja meitä varten suunnitelluissa tiloissa, Lamminaho summaa.

Jaa sivu

Tutustu alueen toimitiloihin

PRESSI Smart Premises

PRESSI Smart Premises

Vuokraa yrityksellesi upeat ja modernit toimitilat kilpailukykyiseen hintaan. Vastuulliseksi suunniteltu PRESSI Smart Premises sijaitsee vain kävelymatkan päässä Vantaankosken juna-asemasta, Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän risteyksessä. Uusimmat energiatehokkuusmenetelmät, loistavat liikenneyhteydet ja moderni tilatekniikka. Toimisto- ja showroomtiloja sekä tilaa pienimuotoiseen tuotanto- ja varastointikäyttöön.

Tutustu kohteeseen