STC Pressin huippusijainti painoi vaa’assa, kun HL Tech etsi uusia tiloja

Rakentaminen palveluna

STC Pressin huippusijainti painoi vaa’assa, kun HL Tech etsi uusia tiloja

Teknisten eristeiden tukkukauppaa tekevä HL Tech Oy toimi entisessä osoitteessaan lähes seitsemän vuotta. Varastotilojen käytyä pieniksi oli aika etsiä uusia vaihtoehtoja ja valinta osui STC Pressiin. Tärkeimpiä kriteereitä lopulliselle päätöksenteolle oli erinomainen saavutettavuus.

Heinäkuussa Vantaankoskelle valmistunut STC (Smart Tech Center) Pressi yhdistää myymälä-, toimisto-, varasto- ja huoltotiloja saman katon alle. Yksi uuteen kiinteistöön muuttaneista yrityksistä on Vantaan Tuupakasta siirtynyt HL Tech, joka myy muun muassa solukumi-, mineraalivilla-, ja putkieristeitä sekä peltipäällysteitä.

– Alusta lähtien oli selvää, että etsimme vuokratiloja. Kysyntä on kasvanut tasaisesti viime vuodet ja varastotilat saattavat ennen pitkää taas jäädä pieniksi. Siksi vuokraaminen oli joustavin vaihtoehto, HL Techin ostoista vastaava Viktor Lamminaho kertoo.

HL Tech kävi katsomassa useita eri vaihtoehtoja ennen päätöksentekoa. Osa oli vasta rakentamisen alkuvaiheessa, osa jo vanhempia kiinteistöjä. Lamminahon mukaan aika pian varmistui, että vain uudet tilat tulevat kysymykseen.

Yrityksen myymien tuotteiden valmistus on pääosin Saksassa, Tanskassa ja Hollannissa, mistä ne tuodaan rekkakuljetuksina satamien kautta Vantaalle. Tuotteita myydään sekä liikkeille että jonkin verran myös suoraan loppukäyttäjille, mikä määrittää tilatarvetta.

– Tarvitsimme korkeaa varastotilaa, lastauslaiturin ja sisäänajorampin. Niiden lisäksi myös myyntitoimintaan soveltuva tila sekä toimisto olivat ihan perusvaatimuksia.

– Meiltä käyvät Uudenmaan alueen asiakkaat noutamassa paljon itse tuotteita. Ja vastaavasti maantiekuljetuksella lähtee tavaraa ympäri Suomea Sodankylään asti. Eli hyvä sijainti on meille kaiken A ja O. STC Pressi täyttää tämä vaatimuksen ihan loistavasti.

PK-yritys arvostaa sujuvaa yhteistyötä rakennuttajan kanssa

Sijainnin lisäksi toinen tärkeä kriteeri HL Techille oli sujuva yhteistyö rakennuttajan kanssa. Lamminaho kiittelee SRV:n toimitilatiimin ammattitaitoa ja joustavuutta.

– Meillä on ollut hyviä kokemuksia yhteistyöstä SRV:n kanssa jo aiemmin. Totta kai silläkin oli merkitystä. Teimme nytkin alussa selväksi meidän tarpeet. SRV kuunteli ja muokkasi tilat niiden mukaan. Eli vaikka kyseessä ovat vuokratilat, ne on kuitenkin räätälöity meitä varten, hän kertoo.

– Asiakkuusjohtaja Jenita Kokkoniemen kanssa on asioitu ennenkin ja tiesimme odottaa, että kaikki sujuu. Myös suunnittelupäällikkö Anu Raatikainen tiimeineen hoiti homman hyvin ja yhteydenpito toimi. Saimme vastauksia ja toiveitamme kuunneltiin.

HL Techin muuttopäiväksi oli kalenteriin merkattu 23. heinäkuuta.

– Varaston muutto oli iso urakka, kun samalla joutui tekemään ylimääräistä inventaaria. Mutta tulipa siivottua kaikki turha pois. Syksyn työt oli hyvä päästä aloittamaan kokonaan uusissa ja meitä varten suunnitelluissa tiloissa, Lamminaho summaa.

Jaa sivu

Tutustu alueen toimitiloihin

Pressi – monimuotoista toimitilaa

Pressi – monimuotoista toimitilaa

Vastuulliseksi suunniteltu Pressi Smart Premises sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Vantaankoskella. B-talo on valmistunut 10/2022.

Kysy vapaista tiloista

Samankaltaiset artikkelit