SRV tukee Invalidiliiton avustajakoiria myös tänä jouluna

Vastuullisuus

SRV tukee Invalidiliiton avustajakoiria myös tänä jouluna

Me SRV:llä keskitymme elämälaadun parantamiseen kasvukeskuksissa ja haluamme tukea pitkäaikaista avustuskohdettamme, Invalidiliiton avustajakoiria myös tänä jouluna. Toivomme, että kaupunkimme olisivat meidän kaikkien saavutettavissa vapaasti ja esteettömästi, kunkin liikkumistavasta huolimatta.

Mahdollisuus kohdata ihmisiä, elävä kaupunkiympäristö moninaisine palveluineen ja toimiva liikkuminen tekevät kaupungeista vetovoimaisia. SRV:n tavoitteena on kehittää ja rakentaa kaupunkiympäristöjä, tiloja ja koteja, joissa ihmisten on hyvä asua, tehdä töitä, liikkua tai vain olla.

”Haluamme rakentaa kaupunkeja, jotka ovat kaikkia varten ja joissa kaikkien on parempi elää. Kaupunkikeskusten kehittäjänä ja rakentajana haluamme tukea ja edistää kohtaamisia sekä yhdessä olemista ja tekemistä. Lahjoituksellamme haluamme tehdä kaupunkiympäristöistä kaikille saavutettavampia,” kertoo SRV:n varatoimitusjohtaja Timo Nieminen.

Avustajakoira on erityinen, vammaisen ihmisen avuksi koulutettu koira, joka auttaa vammaista erilaisissa päivittäisissä toimissa. Lisäksi se on ystävä ja kumppani, joka tuo vammaisen ihmisen elämään itsenäisyyttä ja vapautta. Sellaista elämälaatua, jota ei mikään muu apuväline voi tarjota. Koira voi olla se ratkaiseva tekijä, joka mahdollistaa vammaisen ihmisen itsenäisen elämän, liikkumisen ja pärjäämisen.

Avustajakoiran auttaa ja tukee käyttäjäänsä kaikissa ympäristöissä, missä hänkin liikkuu. Koirilla on siten vapaa pääsy esimerkiksi ruokakauppoihin, ravintoloihin, sairaaloihin, virastoihin ja harrastustiloihin.

Avustajakoirille on enemmän kysyntää kuin niitä on tarjolla. Koulutettuja koiria valmistuu vuosittain 4–7 ja hakijoita on yli nelinkertainen määrä. Toisin kuin näkövammaisten opaskoirat, avustajakoirat eivät ole julkisen rahoituksen piirissä, vaan koirien hankinta ja ylläpito perustuu lahjoittajien tukeen. SRV:n tänä ja viime jouluna lahjoittamalla summalla Invalidiliitto pystyy hankkimaan avustajakoiran sitä odottavalle henkilölle ja näin yhden vammaisen ihmisen unelma helpommasta arjesta ja itsenäisestä elämästä tulee vihdoin todeksi.

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit