Parvekkeen sisustus kertoo käyttäjästään

Asuminen

Parvekkeen sisustus kertoo käyttäjästään

Uusien kerrostaloasuntojen parvekkeet ja viherhuoneet avaavat sisustajalle mahdollisuuksien maailman. Parvekkeen sisustus kertoo sinusta ja lempipuuhistasi. Voit stailata siitä joko tyylikkään ajanviettopaikan tai tilan rakkaan aktiviteetin harrastamiselle.

Tyylikäs parveke syntyy yhdistelemällä uutta ja vanhaa

Kevään ensimmäiset auringonsäteet saavat meidät kaivautumaan sisätiloista jälleen ulos nauttimaan raikkaasta hapesta ja lämmöstä. Samalla on aika virittää talvikauden hieman uinunut parveke uuteen kukoistukseensa.

Ajatuksella ja paneutumisella parvekkeesta voi tulla koko kodin kaunein ja viihtyisin paikka. Parvekkeen sisustuksessa näkyy tällä hetkellä muutamia trendejä: vanhan ja uuden yhdistely, luonnonmateriaalien hyödyntäminen ja raikkaiden sävyjen suosiminen.

Sohvaryhmä tilavalla parvekkeella

Vanhoja, kierrätettyjä huonekaluja ja sisustuselementtejä voit löytää hyödyntämällä sukulaisten varastojen aarteita tai kiertämällä kirpputoreja. Voit tarjota uuden kodin varastossa maanneelle rottinkipöydälle tai kierrätyskeskuksessa pölyttyneelle hyllylle. Saat lisäviihtyisyyttä parvekkeelle lämpimillä vilteillä viileitä iltoja varten sekä tunnelmallisuutta pienillä yksityiskohdilla: puunväristen lyhtyjen tai yksinkertaisten valoketjujen luomalla kevyellä valaistuksella.

Viher- ja kukkaloisto piristävät mieltä

Parvekkeen värimaailmassa tärkeintä on, että se miellyttää käyttäjäänsä. Jos haluat kulkea trendien mukana, sävyissä voi hyödyntää sekä puhtaita, raikkaita värejä että luonnonmateriaalien tuomaa maanläheisyyttä. Kuitenkin myös väripilkut ovat erittäin tervetulleita: tuo parvekkeelle kirkkaanväriset kukat tai piristä sohvatyynyjen ilmettä lempiväreilläsi. Uskallamme myös väittää, että kaikki kasvien tuoma vihreys ja kukkien väriloisto parvekkeella parantavat mielialaasi.

Kaksi parveketuolia ja kasvillisuutta parvekkeella

Parvekkeen käyttötarkoitus on sinun valintasi

Kaikilla kodin tiloilla on yleensä selvä käyttötarkoitus. Makuuhuoneessa nukutaan, keittiössä kokataan ja olohuoneessa oleillaan esimerkiksi tv:n, kirjan tai perheen yhteisten puuhien parissa.

Parveke tarjoaa tähän virkistävän poikkeuksen. Se on kodin tiloista kaikkein vapain, sillä sen käyttötarkoituksen päätät sinä itse. Jos kotisi muista neliöistä ei löydy tilaa harrastuksellesi, voit levittää joogamaton parvekkeelle, kantaa sinne käsipainot tai käpertyä sohvannurkkaan lukemaan.

Keittiön takana ovi, joka vie suoraan parvekkeelle

Mukava sohvaryhmä on takuuvarma valinta rentoon illanviettoon ystävien kanssa, ruokapöytä taas kutsuu perheen ja ystävät herkuttelemaan. Jos järjestät isommat juhlat, osa vieraista voi ruokailla sisällä, mutta ruokailutila jatkuu ulkona parvekkeella. Pääsiäisen perinneherkut mämmeineen tai vappubrunssin antimet maistuvat paremmalta ulkoilmassa. Kokeile ja testaa itse!

Myös viileiden ilmojen keleille

Uuden kerrostalon ostaja saa parvekkeensa yleensä valmiiksi lasitettuna. Tämä lisää parvekkeen käyttömahdollisuuksia huomattavasti, kun siellä voi viettää aikaa lähes vuoden ympäri. Talvipakkasilla lasitettu parveke ei täyty lumikinoksista, ja syksyn viileneviin iltoihin saat mukavuuslämpöä helposti infrapunalämmittimien avulla.

Viherhuone on myös erinomainen parvekkeen korvaaja: siellä lämpötila pysyy sisälämmön kaltaisena ympäri vuoden, joten kalusteiden ei tarvitse olla säänkestäviä. Suuret ikkunat tuovat paljon valoa tilaan, ja kasvit nauttivat parhaista oltavistaan. Ikkunat saa osittain auki, jolloin tilaan saa myös miellyttävää raikasta ulkoilmaa.

Jaa sivu

Myytävät asunnot

Myytävät asunnot

Lue lisää

Samankaltaiset artikkelit