Sini sukelsi jättimäisen Laakson yhteissairaalan allianssiin

Rekrytointi

Sini sukelsi jättimäisen Laakson yhteissairaalan allianssiin

Sini Riski on ehtinyt nähdä monta SRV-kesää erilaisten hankkeiden ja insinööriharjoittelujen kautta. Tällä hetkellä hän työskentelee projekti-insinööriharjoittelijana Laakson yhteissairaalan allianssihankkeessa ja tekee SRV:lle myös diplomityötä.

Kukaan ei ole seppä syntyessään, ja Sinikin on haalinut alan monipuolista kokemusta harjoittelu ja projekti kerrallaan. Ilokseen hän on huomannut, että ammatillista kehitystä on tapahtunut joka kesä ja taitojen karttuessa hän on saanut myös enemmän vastuuta.

Harjoittelu ja kesä kerrallaan enemmän osaamista ja vastuuta

Sini opiskelee Aalto-yliopistossa diplomi-insinööriksi Building technologyn maisteriohjelmassa. Hän aloitti SRV:llä insinööriharjoittelijana kesällä 2019 Ruoholahdessa toimitilakorjaushankkeessa ja teki projekti-insinöörin tehtäviä pääosin aikataulutuksiin liittyen. Seuraavana kesänä 2020 Sini hyppäsi pitkän sillan toiselle puolelle Siltasaaren toimitilahankkeeseen, jossa hän insinööriharjoittelijana teki hankintoja ja oli apuna työmaakierroksilla. Kesällä 2021 Sini vastasi jo samalla työmaalla hankinnoista.

Nyt Sini työskentelee jättimäisen Laakson yhteissairaalan allianssihankkeessa osa-aikaisesti projekti-insinööriharjoittelijana ja tekee SRV:lle myös diplomityötä. Laakson yhteissairaalassa on hankekehitysvaihe vielä kesken, ja Sini organisoi hanketta sekä valmistelee erilaisia materiaaleja suunnittelun ja perehdytyksen tueksi. Diplomityö tulee käsittelemään projektiin liittyvää suunnittelunohjausjärjestelmää ja sen kehittämistä, ja Sinin työtehtävätkin tulevat muuttumaan samanlaisiksi myöhemmin.

Sini kokee saaneensa kasvavien vastuidensa vastapainoksi mukavasti huolenpitoa ja yhteisöllisyyttä: ”On hienoa päästä jatkuvasti oppimaan ja tekemään uutta sekä näkemään rakennushankkeen eri työvaiheita. Koskaan en ole jäänyt yksin ongelmieni kanssa ja aina on ollut joku, jolta kysyä ja saa apua.” Neuvot tuleville harjoittelijoille on selvät: ”Tekemällä ja kysymällä oppii ja onnistuu. Ei kannata jäädä pohtimaan ongelmia yksin, vaan kannattaa rohkeasti kysyä apua.”

Mielenkiintoinen hanke ja toteutustapa

Allianssihankkeelle tyypilliseen tapaan Laakson yhteissairaalan kaikki osapuolet työskentelevät yhteisessä Big roomissa. Big roomista löytyvät niin hankkeen suunnittelija, tilaaja kuin SRV:läiset. Sinin tyypillinen aamu menee tehden keskittymistä vaativia töitä ja päivällä hän palaveeraa ja työstää asioita yhdessä muiden kanssa.

”Olen innoissani nykyisestä mahdollisuudesta kokea allianssi toteutusmuotona. Parasta on se, että täällä on paljon ihmisiä ja voimme yhdistää eri ihmisten osaamista. Päivän aikana voi aina tarvittaessa käydä nykäisemästä oikeaa henkilöä hihasta tai työstää asioita yhdessä”, Sini kertoo.

Sini on iloinen, että on löytänyt tiensä SRV:lle. ”Olen erittäin tyytyväinen, miten talossa toimitaan ja tehdään asioita. Koen, että teemme täällä asiat hyvin ja yhdessä. On hienoa olla töissä SRV:llä!” Sini kiteyttää.

 

Jaa sivu

Hae meille harjoitteluun

Hae meille harjoitteluun

SRV:n harjoitteluhaku on tarkoitettu rakennusalan amk- ja yliopisto-opiskelijoille. Etsimme vuosittain harjoittelijoita SRV:lle pääkaupunkiseudun ja Pirkanmaan lisäksi myös Oulun sekä Turun alueyksiköiden työmaille.

Tutustu harjoitteluhakuumme
Tule rakentamaan kanssamme!

Tule rakentamaan kanssamme!

Haemme rakentamisen ammattilaisia pääkaupunkiseudulla ja Tampereella.

Katso avoimet työpaikat

Samankaltaiset artikkelit