Sijainniltaan monipuolinen Karhunsammal mahdollistaa kestävän arjen

Asuminen

Sijainniltaan monipuolinen Karhunsammal mahdollistaa kestävän arjen

Rakennamme historialliseen Pohjolan kortteliin elinkaariviisaita koteja, joissa nautitaan energiatehokkaasta ja hyvinvointiviisaasta arjesta. Minnekään ei ole pitkä matka ja lähistön harrastusmahdollisuudet ovat loistavat. Löytyisikö täältä koti juuri sinulle?

Karhunsammal rakentuu Pohjolan kortteliin, jossa historian havina on vahvasti läsnä. Alueella sijaitsee kuuluisa Pohjola-talo, joka on tunnettu aikoinaan Suomen suurimpana ja hienoimpana toimistotalona, jossa pääkonttoriaan piti vakuutusyhtiö Pohjola. Jopa kansainväliset vieraat tulivat ihastelemaan massiivista rakennelmaa, joka kätki sisäänsä kaiken mahdollisen uima-altaasta taidekeitaaseen.

Sinä voit Karhunsammaleen tulevana asukkaana elää arkeasi samalla mentaliteetilla kuin Pohjola-talon väki: kaikki, mitä tarvita saattaa, löytyy aivan lähietäisyydeltä.  

Voiko kodin sijainti tehdä arjestasi helpompaa?

Matka Karhunsammaleesta ei ole pitkä minnekään. Pääset kotoasi näppärästi niin Helsingin keskustan riittoisan palveluvalikoiman pariin, mutta myös korttelin vastapäätä sijaitsevasta Munkkivuoren kauppakeskuksesta löytyvät kaikki tarpeelliset arjen palvelut ruokakaupasta apteekkiin. Julkiset kulkuyhteydet toimivat sujuvasti useaan eri suuntaan, ja tulevaisuudessa yhteydet jopa paranevat Raide-Jokerin ansiosta. 

Karhunsammaleen sijainnissa on erityistä sen keskeisyyden lisäksi lähistöllä sijaitsevat upeat ulkoilumaastot ja harrastusmahdollisuudet. Talin liikuntapuistosta löydät puitteet monien lajien harrastamiseen: etsit sitten tennishallia, keilahallia, golf-kenttää tai kuntosalia ryhmäliikuntoineen – olet oikeassa paikassa. Ja eipä se merenrantakaan kaukana ole. 

Keskeinen sijainti on myös ympäristöteko: kun matkat ovat lyhyet sekä julkisen ja kevyen liikenteen yhteydet hyvät, arjessasi on vähemmän tarvetta pitkälle matkanteolle ja yksityisautoiluille.

Karhunsammal on suunniteltu hyvinvointi edellä 

Mitä jos uusi kotisi parantaisi myös hyvinvointiasi? Olemme suunnitelleet Karhunsammaleen niin, että siellä arkesi on sujuvaa, kestävää ja hyvinvointiasi tukevaa. Helpottaisivatko seuraavat asiat arkeasi?  

  • Seitsemän jakeen kierrätysastiat 
  • Pesupiste niin koiran tassuille, pyörille kuin lasten kuravaatteillekin 
  • Taloyhtiön yhteinen tavaralainaamo 
  • Digitaalinen yhteisten tilojen varausjärjestelmä 
  • Monipuoliset asukkaiden käytössä olevat yhteistilat

Karhunsammaleen kodeissa ei ole lainkaan pattereita lattialämmityksen ansiosta. Lattialämmityksessä on ajastusominaisuus kylpyhuoneissa energiankäytön optimoinniksi. Patterittomuus mahdollistaa isot, valoa tulvivat ikkunat. 

”Isot ikkunat lisäävät valon määrää kotonasi ja vaikuttavat näin myös hyvinvointiisi. Jokaisessa kodissa sen koosta riippumatta on myös parveke, jossa voit nauttia raikkaasta ulkoilmasta sekä rikastaa elinympäristöäsi kasveilla ja kukilla”, SRV:n kehityspäällikkö Lotta Toivonen kertoo. 

Karhunsammaleessa energialuokkakin on parasta A-luokkaa

Nykyään oman asumisen energiankulutukseen on syytä kiinnittää entistä enemmän huomiota. Energiatehokas koti on valinta luonnon puolesta, mutta myös kukkarosi kiittää energiatehokkuudesta käyttökustannusten pienentymisellä. Karhunsammal on energialuokaltaan paras mahdollista A-luokkaa, eli voit olla varma energiaviisaista ratkaisuista kotonasi ja koko taloyhtiössä. 

Karhunsammaleen lämmityksessä ja viilennyksessä hyödynnetään keskitettyä ilma-vesilämpöpumppua, joka ottaa lämmitysenergiaa ulkoilmasta ja siirtää sen vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Pumpun ansiosta tarvitaan vähemmän kaukolämpöä, mikä pienentää lämmittämisen ja viilentämisen ympäristövaikutuksia ja käyttökustannuksia. 

”Haemme Karhunsammaleelle RTS-ympäristöluokitusta, joka on kokonaisvaltainen tae sille, että Karhunsammal on suunniteltu ja rakennettu ympäristö edellä”, Toivonen kertoo. 

Kiinnostuitko Karhunsammaleen kodeista? Tutustu kotivalikoimaan ja löydä itsellesi sopiva koti, jossa voit elää kestävästi ja keskittyä olennaiseen – onnelliseen arkeen! 

Jaa sivu

Samankaltaiset artikkelit